Scriptie Idya Karimi valt maar liefst 3 keer in de prijzen

02 jun 2018 Algemeen AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
  Voor haar scriptie “Het verlies van arbeidsvermogen van jonge kinderen in het personenschaderecht” ontving Idya Karimi maar liefst drie scriptieprijzen. Benieuwd welke prijzen ze in de wacht heeft gesleept en waarom? Lees dan snel verder!

Het verlies van arbeidsvermogen van jonge kinderen in het personenrecht

Idya’s scriptie gaat over het verlies van arbeidsvermogen van jonge kinderen in het personenschaderecht. Hierin beschrijft ze dat wanneer volledige schadevergoeding als uitgangspunt wordt genomen, een vergelijking van een feitelijke en hypothetische situatie noodzakelijk is. Idya merkt echter op dat het gebruik van statistische gegevens voor het schetsen van de hypothetische situatie kan leiden tot discriminatie. Om dit te voorkomen, draagt Idya in haar scriptie meerdere mogelijkheden aan.

3 scriptieprijzen voor Idya Karimi

Met haar scriptie “Het verlies van arbeidsvermogen van jonge kinderen in het personenschaderecht” viel Idya maar liefst drie keer in de prijzen. Ze won de:
  1. JBL&G scriptieprijs
  2. Molengraaff scriptieprijs
  3. Scriptieprijs Stichting Beer impuls

JBL&G scriptieprijs

De JBL&G scriptieprijs is een prijs die wordt uitgereikt door het Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht (kortweg: JBL&G). Dit doet JBL&G om het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van letselschade te stimuleren en promoten. Hiermee hoopt het bureau een bijdrage te leveren aan de letselschadepraktijk. JBL&G vond het onderwerp van de scriptie van Idya juridisch knap gevonden en sterk uitgewerkt. Er waren meer deelnemers die hun scriptie hadden gefocust op letselschade bij kinderen, maar niemand waagde zich aan het verlies van arbeidsvermogen van jonge kinderen. In de praktijk is dit dan ook een lastig onderwerp, omdat er op verschillende manieren naar wordt gekeken. De jury roemde Idya’s pleidooi voor een algemeen toetsingskader waarbij iedere vorm van discriminatie wordt uitgesloten. Ook waren zij erg te spreken over het gebruik van vele nationale én internationale bronnen.

Molengraaff Instituut Scriptieprijs

Onderdeel van het Departement Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht is het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht. Ter bevordering van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van privaatrecht reikt het Molengraff Instituut ieder jaar de Molengraaff Scriptieprijs uit. Ook deze prijs heeft Idya met haar scriptie in de wacht gesleept.

Scriptieprijs Stichting Beer impuls

Stichting Beer impuls is opgericht door slachtofferadvocaten om ondersteuning te bieden aan slachtofferbelangen en daarmee samenhangende goede doelen. Ook stimuleren zij de ontwikkeling van jong talent op het gebied van rechtshulp aan slachtoffers van personenschade. Om het onderwijs op dit gebied te bevorderen, reikt Stichting Beer impuls jaarlijks een landelijke scriptieprijs uit. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Idya met haar scriptie “Het verlies van arbeidsvermogen van jonge kinderen in het personenschaderecht”. De jury noemde haar scriptie van grote betekenis voor de personenschadepraktijk. Bovendien roemen ze Idya’s scriptie om de originele en zeer relevante invalshoek. De combinatie van het zeer relevante onderwerp, de diepgang, haar eigen visie en goede leesbaarheid van de scriptie, heeft ervoor gezorgd dat is gekozen om de scriptieprijs aan Idya uit te reiken.

Wij begeleiden u graag in het personenschaderecht

Bij AK Advocaten zijn wij erg trots op Idya en haar scriptie. Met haar in ons team kunnen wij u nog beter van dienst zijn op het gebied van personenschaderecht. Heeft u een vraag voor Idya of een van haar collega’s? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.