5 tips voor het inschrijven op aanbestedingen

15 dec 2016 Nieuwsbrief AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
Het winnen van een aanbesteding begint bij het inschrijven hierop. Dat dit geen sinecure is, hoeven we u niet uit te leggen. Wat zijn valkuilen en waarop moet u letten?

Tip 1: Wees volledig

Laat geen enkele vraag onbeantwoord. Partijen denken vaak ‘dat weten ze wel’, maar dat is niet zo. U moet akkoord geven op alle eisen, zelf geen voorwaarden te stellen en de eigen algemene voorwaarden niet van toepassing verklaren.

Tip 2: Wees correct

Vul de vragen en verzoeken correct in. Dat geldt uiteraard ook voor het nieuwe UEA (Uniform Europees Aanbestedingsdocument). Is iets niet duidelijk, raadpleeg dan de website van Pianoo.

Tip 3: Wees op tijd

Dit klinkt als een open deur, maar het komt nog te vaak voor dat – door een te late start – alles op het laatste moment wordt ingediend. Uit onderzoek blijkt dat de kans dan groot is dat u buitenspel komt te staan. Zonde van al uw tijd.

Tip 4: Stel vragen

Heeft u vragen naar aanleiding van het aanbestedingsdocument, stel deze dan direct aan de aanbestedende dienst. Wacht hier dus niet mee. En krijgt u geen helder antwoord, vraag dan door.

Tip 5: Trek op tijd aan de bel

Stel, de eisen zijn zo zwaar dat u als kleinere partij daar niet aan kunt voldoen. Als u het daar niet mee eens bent omdat de eis niet proportioneel is, laat dit dan ook weten aan de aanbestedende dienst. Zeg in dat geval dat de vragen die u hierover heeft als klacht moeten worden aangeduid.

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.