Interview – Achter de toga: wie is Jytte?

19 jun 2024 Algemeen AK Advocaten

Toen ze nog studeerde had ze niet verwacht ooit slachtoffers bij te zullen staan.  Ze dacht dat ze vooral voor verzekeraars zou gaan werken. Maar tijdens haar periode als werkstudent bij AK Advocaten ging ze om, en nu zou ze niets anders meer willen. Aan het woord is Jytte Faber, in juli 2023 beëdigd als advocaat en werkzaam bij de sectie letselschade. Wie schuilt er achter haar toga?

Vertel eens Jytte, hoe ben je bij AK terechtgekomen?

“Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij een aantal advocatenkantoren. Tijdens mijn laatste stage liep ik mee op de sectie aansprakelijkheid en kwam ik erachter dat ik letselschade heel erg interessant vond. Dus toen ben ik gaan zoeken naar kantoren die hierin gespecialiseerd zijn. AK is natuurlijk een grote speler op dit gebied, dus ik kwam al vrij snel bij dit kantoor uit. Ik moest er wel even aan wennen dat AK alleen voor slachtoffers werkt. Dat had ik nog nooit gedaan. Ik dacht ook dat ik het fijner zou vinden om voor verzekeraars te werken, omdat dat iets juridischer is. Ook vond ik het omgaan met de emoties van slachtoffers van tevoren best spannend. Maar nu kan ik mij eerlijk gezegd niet meer voorstellen dat ik aan de kant van de verzekeraar zou zitten.”

Meer over Jytte

Hoe komt dat?

“Het werken voor en met slachtoffers is juridischer dan ik dacht, in veel zaken zit best wel wat uitzoekwerk. Maar daarnaast vind ik het persoonlijk contact met onze klanten heel leuk. Het voegt echt iets toe aan je werk als je ziet wat het voor iemand betekent om de juiste hulp te krijgen.”

Naast het werk in letselschadezaken staat Jytte ook slachtoffers in strafzaken bij. “Die afwisseling vind ik fijn,” aldus Jytte. “De ene dag kom ik bij mensen thuis, de andere dag werk ik aan stukken op kantoor. En omdat ik ook slachtoffers in strafzaken bijsta, ben ik ook regelmatig in de rechtbank te vinden.”

Daarover gesproken, deze serie heet ‘Achter de toga’. Heb jij een eigen toga?

“Jazeker! Een hele mooie, op maat gemaakt en met een champagne kleurige voering. Na mijn afstuderen heb ik een groot feest gegeven voor vrienden en familie. Toen heb ik een glazen pot op tafel gezet, waarin iedereen een bijdrage kon doen voor een toga. Mijn ouders hebben als cadeau voor mijn afstuderen de rest bijgelegd. Ik ben er erg blij mee, want ik ben met 1.80 meter vrij lang en ook vrij smal gebouwd. Ik zou de standaardtoga’s van kantoor dus minder goed passen.”

jytte toga interview vrouw

Waar haal je qua werk het meeste voldoening uit?

“Vooral uit de klanten zelf, en hun reacties. Natuurlijk is het leuk als je juridisch iets ingewikkelds hebt bedacht en je het voor elkaar krijgt. Dan heb je echt zoiets van ‘yes’, maar het meeste voldoening geeft het als klanten aangeven dat ze zo blij zijn met de manier waarop wij ze hebben bijgestaan.”

''Het meeste voldoening geeft het als klanten aangeven dat ze zo blij zijn met de manier waarop wij ze hebben bijgestaan.''

Jytte Faber

Jytte, ter afsluiting: wat doe je naast het werk?

“Ik ben een familiemens, dus ik ben veel bij mijn familie te vinden. Ik doe vooral veel met mijn moeder, zo gaan we samen vaak naar concerten. Onze smaak is erg divers. Komende tijd staan Taylor Swift, Goldband, The Script, Snelle en Nick Schilder nog op het programma. Verder houden mijn vriend en ik erg van het bourgondische leven. Lekker eten, borrelen, spelletjes doen en met vrienden en familie op stap.”

Ik heb een vraag aan Jytte

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.