AK Advocaten Ik benniet zomaar een advocaat
AK Advocaten

AK Advocaten

Maak
kennis met
Ferda

Ferda van Benthem

Beëdigingsdatum: 12 juni 1990

Maakt deel uit van de secties:
Letselschaderecht, Mediation

Over mij

Ferda is sinds 1990 advocaat letselschaderecht. Daarnaast is zij mediator. Ferda werkt vrijwel uitsluitend voor slachtoffers. Met haar 30 jaar ervaring is zij gepokt en gemazeld in de wereld van verzekeraars en rechtbanken.

Haar ervaring stelt Ferda in staat om direct tot de kern van de zaak te komen. Vanuit daar bepaalt zij samen met haar klant de juiste strategie om het gewenste doel te bereiken. Dat Ferda daarbij ook van de gebaande paden durft af te wijken, zorgt er regelmatig voor dat slachtoffers extra leed wordt bespaard.

“Geen enkel slachtoffer mag twéé keer slachtoffer worden. Wat hen is overkomen is vaak al erg genoeg. Daarom zet ik mij in voor financiële en emotionele genoegdoening voor mijn klanten. Dan kunnen zij hun energie weer op andere zaken richten.”

Ferda geeft ook al jarenlang onderwijs over het letselschaderecht, bij een onderwijsinstelling, bedrijven en aan verzekeraars. Zij stond aan de basis van het Keurmerk Letselschade en was jarenlang bestuurslid van de Vereniging Letselschade Advocaten (LSA).

Opleidingen:

  • Erasmus Universiteit Rotterdam

Verbonden aan kantoor sinds: 1990

Specialisatieopleiding:

  • LSA (opleiding tot letselschadeadvocaat; 1995)
  • MfN-registermediator (opleiding tot mediator; 2004)

Lidmaatschappen:

  • Vereniging van Letselschade Advocaten (voormalig bestuurslid)
  • NVMV-LetMe (voormalig voorzitter van de vereniging van LetselschadeMediators)

Maatschappelijke nevenfuncties:

  • Docent NCOI/NIBE SVV Cursus Letsel en diverse inhousecursussen bij verzekeringsmaatschappij en schaderegelingskantoren
  • Docent Kerkebosch
  • Gastdocent (mediation) Erasmus Universiteit

Maakt deel uit van de sectie:

Wat klanten over mij zeggen

Ik heb geweldige ondersteuning gehad op elk moment dat dat nodig was. Na mijn ongeluk in 2018 nam Ferda van Benthem contact met mij op i.v.m. letselschade, vanaf het ongeluk is mijn leven een warboel geweest van emoties en moeite met acceptatie dat dit nooit meer hetzelfde zou zijn. Ferda en daarna haar collega Naomi Vermue hebben mij altijd gerust gesteld en gesteund waar dat nodig was. Van de zakelijke dingen tot gewoon een praatje maken als ik me niet zo goed voelde ze waren altijd bereikbaar. Ik wil Ferda en Naomi daarom ook beide heel erg bedanken voor alle hulp de afgelopen 5 jaar.

— Sanne, Eindhoven

Onze ervaring met Ferda was uitzonderlijk positief. Gedurende onze ingewikkelde tuchtrechtelijke zaak, toonde Ferda een diepgaand begrip van de materie en was zij buitengewoon betrokken bij elk aspect van onze zaak. De professionele aanpak, gecombineerd met haar vermogen om juridische termen en processen op een heldere en begrijpelijke manier uit te leggen, was enorm geruststellend. We zouden haar zeker aanbevelen.

— Yannick, Eindhoven

Ik ben via stichting Achmea rechtsbijstand terecht gekomen bij AK Advocaten. Mijn keuze viel op Ferda van Benthem, daar zij mij zeer deskundig en ervaren leek. En dit heeft ze ook bewezen. Mede ook dankzij haar inzet en vastberadenheid hebben we een fantastisch resultaat bereikt. Ik kan AK Advocaten alleen maar aanbevelen! Ferda, bedankt!

— Pascal, Wijlre

Na een wat moeizame start met een andere advocaat van dit kantoor, heb ik mijn contact met Mr Ferda van Benthem altijd als prettig ervaren. Zij kon goed luisteren en adviezen geven. Af en toe was ik wat ongeduldig en hadden wij te maken met diverse externe personen/instanties. Ferda bleef mijn rots in de branding en uiteindelijk hebben wij nu de zaak kunnen afsluiten en kan ik door gaan met mijn leven en berust ik in het feit dat door een procedurefout de veroorzaker van mijn ongeluk ongestraft is gebleven en ik nooit met haar een gesprek heb kunnen hebben. Ik laat dat los! Dank Ferda voor jouw raad en daad en jouw eindeloos geduld met mij!

— Thea, Mijnsheerenland

Dit was mijn eerste ervaring met een advocaat. De manier waarop mijn zaak behandeld is, is geweldig. Elke stap in het proces is met veel kennis van zaken en inleving van wat mij overkomen is behandeld. Alle mogelijkheden zijn samen bekeken en de empathie die ik voelde was heel belangrijk voor mij. In goede samenwerking is mijn zaak nu afgehandeld.

— Marie-Jose, Haaren

Goede ervaring n.a.v. ski ongeval met het advocaten kantoor AK.

— Robert, Schiedam

Na aanvankelijk moeizame start is mijn zaak toch positief geeindigd.

— Bernard, Groningen

Echt deskundig en super betrouwbaar. Elke stap wordt goed uitgelegd. Erg blij dat dit tot een goed einde is gekomen.

— Henri, Lopik

Menselijk, gedegen en professioneel
Na een medische misser (onterechte borstamputatie) ben ik bijgestaan door Ferda van Benthem. Ze heeft altijd de tijd voor mij genomen en mijn verhaal en mijn emoties aangehoord. Mijn zaak was zeer gedegen voorbereid en Ferda zocht zaken heel zorgvuldig en diepgaand uit.

Na de zitting in de rechtbank heb ik uiteindelijk geschikt. Mijn keuze, op geen enkel moment voelde ik me in een bepaalde richting gestuurd. Na een jarenlange strijd helpt mij dit het een plekje te geven en dit hoofdstuk van mijn leven af te sluiten. Ferda ontzettend bedankt!

— Taiwo, Capelle a/d IJssel

Voor mij persoonlijk waren het hele heftige jaren zowel lichamelijk als emotioneel. De zaak liep ook zeker niet van ‘een leien dakje’. Ferda van Benthem heeft al die jaren, vaak weer door een andere weg in te slaan en haar onuitputtelijke gedrevenheid, de zaak tot een zo goed mogelijk einde gebracht. Ferda bedankt hiervoor!

— Angelique

5 sterren! Professioneel en meegaand. Door Letselschade bij advocaat F. van Benthem terecht gekomen. Bemiddeling als zeer prettig en vakkundig ervaren.

— Stefanie, Maarssen

Sterk, snel, behulpzaam

— Sevilay Yalcin-Ciftci

Ferda heeft kennis van zaken, is eerlijk en open!

— A. Venema

Zij wist meteen de kern van het probleem te definiëren en heeft zich hiervoor 100% ingezet. Bovendien heeft Ferda heel open, transparant en met respect haar visie gegeven over wat volgens haar haalbaar is en wat niet.

— Anita van de Luijtgaarde

Ik ben erg tevreden over hoe ik behandeld ben door mevrouw van Benthem en ik kan iedereen haar aanbevelen inzake letselschade.

— Buitendijk

Ik had het gevoel dat ik met de rug tegen de muur stond en geen kant op kon. Ik voelde mij niet serieus genomen. Ferda nam de zaak heel serieus en snapte precies wat er aan de hand was. Dat was heel erg fijn voor ons en een grote opluchting. Zij heeft zich meer dan 100% ingezet met veel goede raad, adviezen en bovenal met veel geduld. Ik ben voor haar altijd uitgangspunt geweest en daar bijzonder dankbaar voor.

— Mevr. -

Het is een mooie combinatie tussen expertise, advies en eigen inbreng. Ook zeer prettig in de omgang. De uitkomst van van het geschil is ver boven verwachting.

— Stacey Hogg