AK Advocaten Ik benniet zomaar een advocaat
AK Advocaten

AK Advocaten

Maak
kennis met
Roland

Roland Heerkens

Beëdigingsdatum: 18 maart 1987

Maakt deel uit van de sectie:
Ondernemingsrecht

Over mij

Roland is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht in brede zin. Hij mag dan ook een breed scala aan ondernemingen tot zijn cliënten rekenen, van klein tot groot en zowel nationaal als internationaal.

Het grootste deel van Roland’s praktijk bestaat uit nationaal en internationaal handels- en ondernemingsrecht. Hij houdt zich bezig met productaansprakelijkheid in binnen- en buitenland, (internationale) handelsgeschillen, intellectuele eigendomsrechten, (internationale) commerciële contracten en (internationale) M&A. Ook heeft hij veel ervaring met (internationale) joint ventures en andere samenwerkingsvormen tussen ondernemingen en in de non-profit sector en ondersteunt hij family offices.

Daarnaast behandelt Roland arbeidsgeschillen tussen werkgevers en werknemers met vaak lastige feitelijke of juridische aspecten en begeleidt hij (internationale) reorganisaties van bedrijven. Tevens is hij betrokken bij coronagerelateerde vraagstukken, onder meer bij huurovereenkomsten.

Samenwerken staat bij Roland hoog in het vaandel. Zo fungeert hij regelmatig als counsel van de directie of het managementteam op holdingniveau en treedt hij op als juridisch coördinator van de binnen- en buitenlandse werkmaatschappijen van concerns. Hij is gewend om bij problemen die een multidisciplinaire aanpak vergen samen met technische, financiële en fiscale specialisten op te trekken. Bovendien heeft Roland in circa 30 landen contacten om zijn klanten in het buitenland te kunnen ondersteunen.

“Ik geniet van de afwisseling, dynamiek en diepgang in mijn werk. Het is een uitdaging om problemen slagvaardig om te zetten in actiepunten en zo tot oplossingen te komen.”

Opleidingen:

  • Universiteit van Tilburg

Verbonden aan kantoor sinds: 1 januari 2014

Specialisatieopleiding:

Diverse cursussen op het terrein van business law, intellectuele eigendomsrechten, productaansprakelijkheid en buitenlandse rechtstelsels.

Maakt deel uit van de sectie:

Expertises:

  • (Inter)nationaal contractenrecht
  • Verbintenissen- en goederenrecht
  • IE recht
  • Fusies en overnames