AK Advocaten Ik benniet zomaar een advocaat
AK Advocaten

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten

Maak
kennis met
Anouk

Anouk Hansma

Beëdigingsdatum: 23 februari 2018

Maakt deel uit van de secties:
Familierecht, Mediation

Over mij

Anouk is gespecialiseerd in het familierecht, en is zowel advocaat als MfN-familiemediator. Haar praktijk bestaat voornamelijk uit (de afwikkeling van) echtscheidingen en de verbreking van samenlevingen. Zo adviseert en procedeert Anouk onder meer over alimentatie- en gezagskwesties, zorg- en omgangsregelingen, de verdeling van vermogen en de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten. Daarnaast houdt zij zich bezig met het erfrecht en andere familierechtelijke vraagstukken.

Anouk vindt het belangrijk om in zowel haar mediations als eenzijdige zaken een constructief overleg te faciliteren, waarin ruimte is voor de emoties van partijen. Van daaruit leidt zij de juridische, financiële en emotionele gevolgen van een conflict of scheiding in goede banen. Daarbij laat haar stijl zich het beste omschrijven als helder, resultaatgericht, empathisch en betrokken.

“Het familierecht heeft mij altijd getrokken door de combinatie van het persoonlijke contact en de directe betrokkenheid bij mensen in een belangrijke fase van hun leven. Ik vind het een uitdaging om in een respectvolle setting op zoek te gaan naar passende juridische en praktische oplossingen. Daarbij streef ik naar een duurzame oplossing waarbij er aandacht is voor alle belangen. Mocht het echter niet haalbaar blijken te zijn om in overleg tot een regeling te komen, dan ga ik een procedure zeker niet uit de weg.”

Opleidingen:

  • Universiteit van Tilburg
  • University of the Netherlands Antilles

Verbonden aan kantoor sinds 2021

Specialisatieopleiding:

  • Juridische Opleiding Familierecht IMFO (Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen – start mei 2022)
  • Basisopleiding mediation (Lenaerts Meers)
  • Basisopleiding Familiemediation (Therra)
  • Financieel Echtscheidingsadviseur (Dukers & Baelemans)

Lidmaatschappen:

  • Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS – aspirant-lid)
  • Mediatorsfederatie Nederland (MfN)
  • ViZi 

Maakt deel uit van de sectie:

Wat klanten over mij zeggen

Anouk, na een aantal jaar, mogen we het dossier sluiten. En met een goede uitkomst. Wij zien het als een mijlpaal en we hopen dat het ons rust gaat brengen. Ik wil jou heel erg bedanken. Allereerst voor je kennis en kunde als advocaat. Maar ook voor je begeleiding, ondersteuning, motivatie en begrip als mens naar mij toe. Dit traject was voor mij soms erg emotioneel of confronterend. Ik heb ervaren dat bij jou daar ruimte voor mag zijn. Dit was erg belangrijk voor mij. Dank hiervoor.

— Audrey, gezag en omgang

Een veilige arm om je heen!! Ik had nooit gedacht hulp van een advocaat nodig te hebben, toch kwam het op ons pad… Ik ben bijgestaan door Anouk Hansma, de manier waarop ze mij heeft geholpen vond ik bijzonder! Anouk heeft veel kennis van zaken en we hebben samen naar alle mogelijkheden gekeken om de zaak tot een goed einde te brengen. Maar vooral haar inleving om wat mij overkomen is, voelde voor mij heel erg fijn. Ze heeft de zaak afgehandeld zoals ik het ook zelf graag zag, denken in oplossingen en haar afspraken heel accuraat nagekomen. We hebben samen bereikt wat nodig was! Hier ben ik en mijn man Anouk héél dankbaar voor.

— Els, advies over uitvoering (levens)testament

De samenwerking met Anouk heb ik als zeer prettig ervaren en ik wil haar dan ook bedanken voor alles! Zij kreeg alles wat ik bedoelde iedere keer goed vertaald en begreep goed wat mijn wensen waren. Met een groot empathisch vermogen waar zij over beschikt, voelde ik mij vertrouwd en serieus genomen.

— Marjolein, afwikkeling samenlevingscontract na verbreken relatie en ouderschapsplan

In Anouk heb ik een zeer deskundige en betrokken advocaat/mediator getroffen. Zij weet zaken heel helder te verwoorden, geeft opbouwende feedback en is in het bezit van een groot inlevingsvermogen. Zij is eerlijk over de haalbaarheid van zaken, zeer punctueel en is - in een voor mij zeer moeilijke periode - een echt baken geweest. Los van de altijd kwalitatieve inhoud en het kiezen van de beste aanpak, heeft zij ook aandacht voor alle menselijke en emotionele aspecten die komen kijken bij een juridische procedure dan wel mediationtraject.

— Marleen, afwikkeling samenlevingscontract en ouderschapsplan

Anouk, ik ben erg dankbaar hoe jij mij zo hebt bijgestaan het afgelopen jaar. Jouw kalmte en inzicht en begrip maakte dat ik nu opnieuw de rust heb om daadwerkelijk opnieuw te beginnen. Maar dan vanuit eigen kracht. Je bent een dijk van een advocaat, maar vooral een mooi mens! Dank je wel.

— Vera, wijziging kinder- en partneralimentatie