Anouk Hansma - Asselbergs & Klinkhamer Advocaten
Asselbergs & Klinkhamer Advocaten Ik benniet zomaar een advocaat
Asselbergs & Klinkhamer Advocaten

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten

Maak
kennis met
Anouk

Anouk Hansma

Beëdigingsdatum: 23 februari 2018

Maakt deel uit van de secties:
Familierecht, Mediation

Over mij

Anouk is gespecialiseerd in het familierecht, en is zowel advocaat als MfN-familiemediator. Haar praktijk bestaat voornamelijk uit (de afwikkeling van) echtscheidingen en de verbreking van samenlevingen. Zo adviseert en procedeert Anouk onder meer over alimentatie- en gezagskwesties, zorg- en omgangsregelingen, de verdeling van vermogen en de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten. Daarnaast houdt zij zich bezig met het erfrecht en andere familierechtelijke vraagstukken.

Anouk vindt het belangrijk om in haar zaken constructief overleg te faciliteren, waarin ruimte is voor de emoties van partijen. Van daaruit leidt zij de juridische, financiële en emotionele gevolgen van een conflict of scheiding in goede banen. Daarbij laat haar stijl zich het beste omschrijven als helder, resultaatgericht, empathisch en betrokken.

“Het familierecht heeft mij altijd getrokken door de combinatie van het persoonlijke contact en de directe betrokkenheid bij mensen in een belangrijke fase van hun leven. Ik vind het een uitdaging om in een respectvolle setting op zoek te gaan naar passende juridische en praktische oplossingen. Daarbij streef ik naar een duurzame oplossing waarbij er aandacht is voor alle belangen. Indien het niet haalbaar blijkt te zijn om in overleg tot een regeling te komen, ga ik een procedure niet uit de weg.”

Opleidingen:

  • Universiteit van Tilburg
  • University of the Netherlands Antilles

Verbonden aan kantoor sinds 2021

Specialisatieopleiding:

  • Basisopleiding mediation (Lenaerts Meers)
  • Basisopleiding Familiemediation (Therra)
  • Financieel Echtscheidingsadviseur (Dukers & Baelemans)

Lidmaatschappen:

  • Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

Maakt deel uit van de sectie:

Wat klanten over mij zeggen

Een veilige arm om je heen!! Ik had nooit gedacht hulp van een advocaat nodig te hebben, toch kwam het op ons pad… Ik ben bijgestaan door Anouk Hansma, de manier waarop ze mij heeft geholpen vond ik bijzonder! Anouk heeft veel kennis van zaken en we hebben samen naar alle mogelijkheden gekeken om de zaak tot een goed einde te brengen. Maar vooral haar inleving om wat mij overkomen is, voelde voor mij heel erg fijn. Ze heeft de zaak afgehandeld zoals ik het ook zelf graag zag, denken in oplossingen en haar afspraken heel accuraat nagekomen. We hebben samen bereikt wat nodig was! Hier ben ik en mijn man Anouk héél dankbaar voor.

— Els, advies over uitvoering (levens)testament

De samenwerking met Anouk heb ik als zeer prettig ervaren en ik wil haar dan ook bedanken voor alles! Zij kreeg alles wat ik bedoelde iedere keer goed vertaald en begreep goed wat mijn wensen waren. Met een groot empathisch vermogen waar zij over beschikt, voelde ik mij vertrouwd en serieus genomen.

— Marjolein, afwikkeling samenlevingscontract na verbreken relatie en ouderschapsplan

In Anouk heb ik een zeer deskundige en betrokken advocaat/mediator getroffen. Zij weet zaken heel helder te verwoorden, geeft opbouwende feedback en is in het bezit van een groot inlevingsvermogen. Zij is eerlijk over de haalbaarheid van zaken, zeer punctueel en is - in een voor mij zeer moeilijke periode - een echt baken geweest. Los van de altijd kwalitatieve inhoud en het kiezen van de beste aanpak, heeft zij ook aandacht voor alle menselijke en emotionele aspecten die komen kijken bij een juridische procedure dan wel mediationtraject.

— Marleen, afwikkeling samenlevingscontract en ouderschapsplan

Anouk, ik ben erg dankbaar hoe jij mij zo hebt bijgestaan het afgelopen jaar. Jouw kalmte en inzicht en begrip maakte dat ik nu opnieuw de rust heb om daadwerkelijk opnieuw te beginnen. Maar dan vanuit eigen kracht. Je bent een dijk van een advocaat, maar vooral een mooi mens! Dank je wel.

— Vera, wijziging kinder- en partneralimentatie