AK Advocaten Ik benniet zomaar een advocaat
AK Advocaten

AK Advocaten

Maak
kennis met
Erik

Erik van Loon

Beëdigingsdatum: 25 januari 2013

Maakt deel uit van de sectie:
Ondernemingsrecht

Over mij

Binnen het ondernemingsrecht heeft Erik twee duidelijke specialisaties: het faillissementsrecht en het rechtspersonen- & vennootschapsrecht. Het zijn voornamelijk ondernemers die vertrouwen op deze specialistische kennis van Erik. Hij adviseert hen over het opstellen van verschillende overeenkomsten, waaronder aandeelhoudersovereenkomsten, (aandelen)koop- en verkoopovereenkomsten en diverse commerciële overeenkomsten. Ook staat hij ondernemers bij in juridische geschillen, onder meer in handelsgeschillen, incassozaken, zaken over bestuurdersaansprakelijkheid en aandeelhoudersgeschillen. Daarbij schuwt hij een gang naar de rechter niet.

Met regelmaat wordt Erik door de rechtbank benoemd als curator in faillissement. Deze ervaring stelt hem in staat om ook klanten in financiële moeilijkheden goed te adviseren. Over een doorstart bijvoorbeeld, of over bestuurdersaansprakelijkheid en paulianeus handelen. Erik weet waar een curator op let.

“Ik houd van het werken met en voor ondernemers, mensen die doorgaans veel passie hebben en vaak overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Voor hen ga ik graag op zoek naar de beste oplossingen. Daarbij zie ik het als een uitdaging om het ogenschijnlijk onmogelijke toch mogelijk te maken. In faillissementen vind ik de dynamiek het meest interessante aspect van mijn werk. Je moet in de spreekwoordelijke snelkookpan van verschillende belangen de zaken in goede banen leiden. Dat maakt het werk als curator uitdagend.”

Opleidingen:

  • Ondernemingsrecht – Universiteit van Tilburg

Verbonden aan kantoor sinds 2012

Specialisatieopleidingen:

  • Grotius Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht
  • Opleiding voor Curatoren

Lidmaatschappen:

  • Rotary Club Halderberge-Seppe

Maakt deel uit van de sectie:

Expertises:

  • Rechtspersonen- en Vennootschapsrecht
  • Faillissementsrecht
  • Burgerlijk procesrecht (procederen)
  • Verbintenissen- en goederenrecht

Wat klanten over mij zeggen

Snelle en deskundige bijstand met een goed empathisch vermogen. De heer van Loon kan ik een ieder aanbevelen als advocaat. Hij kan de complexiteit van een zaak goed overzien en de kern ervan duiden. De wijze waarop hij mij ter zijde heeft gestaan kan ik daarnaast omschrijven als zeer efficiënt.

— Jos, Terneuzen

Al meerdere jaren heb ik voor juridisch advies contact met mr. Erik van Loon. Ten alle tijden heeft hij mij met raad en daad bijgestaan.
Zijn kennis en advies heb ik afgelopen jaren zeer goed kunnen gebruiken om sterker te staan tegenover de tegenpartij. Al met al zijn de advocaten van Asselbergs en Klinkhamer advocaten zeker een aanrader als je juridisch advies nodig hebt.

— Jean-Paul, Etten-Leur

Heel goed geholpen nogmaals bedankt!

— Chenling, Etten-Leur

top

— Ulrich, Zundert

Een geweldige samenwerking, korte lijntjes en mensen die met je meedenken en er zijn als het nodig is.

— Roy, Holten

kundig, kritisch en meedenkend

— Bram Hommel

Degelijk, no-nonsense, informeel, specialist.

— G.J. Vogels

Geruststellend, duidelijke uitleg, goed advies en begrip voor mijn vragen en wensen.

— Jolanda Peeters