Asselbergs-Klinkhamer
Juridisch advies nodig? Maak een afspraak

Karelijne van Kampen

Karelijne van Kampen

Karelijne van Kampen

Advocaat

Aanbesteding en staatssteun vormen een niche binnen het vastgoedrecht, maar zijn niet beperkt tot vastgoed. Om haar klanten op alle facetten van het aanbestedings- en staatsteunrecht op hoog niveau van dienst te kunnen zijn, is Asselbergs en Klinkhamer Advocaten per 1 november 2016 een samenwerking aangegaan met Karelijne van Kampen.

De eerste 5 jaar was Karelijne werkzaam bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn op het gebied van het (bijzonder) bestuursrecht en vervolgens heeft zij 10 jaar bij Holland van Gijzen advocaten gewerkt waar zij in eerste instantie een ruimtelijk bestuursrecht praktijk had die later werd gecombineerd met het aanbestedingsrecht en staatssteunrecht . Karelijne is in 2008 haar eigen kantoor gestart. Haar praktijk is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een 100% aanbestedings- en staatssteunrechtpraktijk.

Karelijne werkt zowel voor aanbestedende diensten zoals Provincies, Gemeenten, Veiligheidsregio’s, ROC’s als voor niet-aanbestedende diensten zoals woningcorporaties. Daarnaast helpt zij marktpartijen (waaronder projectontwikkelaars, bouwbedrijven, installatiebedrijven, ICT bedrijven etc.) om beter in te schrijven op aanbestedingen zodat zij meer kans maken op de opdracht en indien nodig te procederen. Omdat Karelijne weet wat aanbestedende diensten terug willen zien in de inschrijving van de marktpartijen is zij in staat om ook de marktpartijen goed te ondersteunen. Haar kennis ziet zowel op opdrachten die betrekking hebben op werken, leveringen als op diensten. Karelijne heeft onder meer de architectenselectie voor een gebouw op de Campus van de TUE begeleid, de ontwikkeling van nieuwbouw van het kantoor t.b.v. woningcorporatie Trudo in Eindhoven, de bouw van een parkeergarage in het noorden van het land en scholen door het hele land. De marktpartijen helpt Karelijne met het stellen van de juiste vragen bij Nota van Inlichtingen, mee te denken over bijvoorbeeld de vraag of hetgeen zij in willen dienen geen wezenlijke wijziging is in geval van een onderhandelingsprocedure, door een klacht in te dienen bij de aanbestedende dienst/Commissie van Aanbestedingsrechtexperts en in het uiterste geval te procederen.

Omdat de ontwikkelingen op het aanbestedingsrecht zeer snel gaan en het rechtsgebied op nationaal gebied zowel adviezen van de Commissie van Aanbestedingsrecht als uitspraken van de rechtbanken en arresten van het Hof van Justitie EU opleveren, is het zaak om je kennis goed op peil te houden. De afgelopen jaren heeft Karelijne dit gedaan door een aantal zeer gespecialiseerde cursussen aan de Universiteit Utrecht en Leiden te volgen. Zij heeft de Grotius-opleiding Nederlands en Europees Aanbestedingsrecht afgerond in december 2016. Daarnaast geeft Karelijne meerdere keren per jaar in-company trainingen voor zowel inkopers van verschillende aanbestedende diensten als voor inschrijvers en is zij lid van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten en van de Vereniging voor aanbestedingsrecht advocaten.

E: vastgoed@ak-advocaten.eu
T: 076 502 20 80

Lees hier de blogposts van Karelijne van Kampen.

Beëdigingsdatum: 28 augustus 1998

Opleidingen:
• Universiteit Leiden

Verbonden aan kantoor sinds 2016

Specialisatieopleidingen:
• Grotius Nederlands en Europees aanbestedingsrecht
• 2 daagse verdiepingscursus : Staatssteun aan Rijks Universiteit Leiden
• Verkorte leergang: gunningsmethodieken: juridische en economische aspecten & Verkorte leergang: publieke samenwerking aan               Universiteit Utrecht

Lidmaatschappen:
• Vereniging voor Bouwrechtadvocaten (VBRA)
• Nederlandse Vereniging van Aanbestedingsrecht advocaten (NVvA)