AK Advocaten Ik benniet zomaar een advocaat
AK Advocaten

AK Advocaten

Maak
kennis met
Karelijne

Karelijne van Kampen

Beëdigingsdatum: 28 augustus 1998

Maakt deel uit van de secties:
Vastgoedrecht

Over mij

Aanbestedingen en staatssteun vormen een niche binnen het vastgoedrecht, maar zijn niet beperkt tot vastgoed. Om onze klanten op alle facetten van het aanbestedings- en staatsteunrecht op hoog niveau van dienst te kunnen zijn, is AK in 2016 een samenwerking op interim basis aangegaan met Karelijne van Kampen.

Na een loopbaan bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en Holland van Gijzen advocaten, waar zij onder meer in het aanbestedingsrecht en staatssteunrecht werkzaam was, is Karelijne in 2008 haar eigen kantoor gestart. Haar praktijk is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een 100% aanbestedings- en staatssteunrechtpraktijk.

“Binnen het staatssteunrecht werk ik voor de overheid. Op het gebied van aanbestedingsrecht werk ik zowel voor aanbestedende diensten als voor inschrijvers. Door voor beide kanten te werken, begrijp ik hoe partijen denken en waar zij tegenaan lopen. Deze kennis gebruik ik om mijn klanten optimaal van dienst te kunnen zijn.”

De ontwikkelingen binnen het aanbestedingsrecht gaan zeer snel. Daarnaast hebben professionals binnen het rechtsgebied te maken met zowel adviezen van de Commissie van Aanbestedingsrecht en uitspraken van rechtbanken als met arresten van het Europese Hof van Justitie. Om haar kennis goed op peil te houden heeft Karelijne de afgelopen jaren een aantal zeer gespecialiseerde cursussen aan de Universiteit Utrecht en Leiden gevolgd.

Opleidingen:

  • Universiteit Leiden

Verbonden aan kantoor sinds 2016.

Specialisatieopleidingen:

  • Grotius Nederlands en Europees aanbestedingsrecht 
  • Verdiepingscursus: Staatssteun aan Rijks Universiteit Leiden
  • Verschillende verkorte leergangen aan de Universiteit Utrecht (Publieke samenwerking & gunningsmethodieken: juridische en economische aspecten)

Publicaties:

Lidmaatschappen:

  • Vereniging voor Bouwrechtadvocaten (VBRA)
  • Nederlandse Vereniging van Aanbestedingsrecht advocaten (NVvA)

Maakt deel uit van de sectie: