Robin Jong - Asselbergs & Klinkhamer Advocaten
Asselbergs & Klinkhamer Advocaten Ik benniet zomaar een advocaat
Asselbergs & Klinkhamer Advocaten

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten

Maak
kennis met
Robin

Robin Jong

Maakt deel uit van de sectie:
Ondernemingsrecht

Over mij

Robin is gespecialiseerd in nationaal en internationaal handelsrecht. Hij adviseert en procedeert over allerhande overeenkomsten, van eenvoudige koopovereenkomsten tot meer complexe samenwerkingsovereenkomsten. Denk daarbij onder meer aan distributie, franchise en agenturen, licenties, outsourcing, service level overeenkomsten en bemiddelingsovereenkomsten.

Daarnaast is Robin goed thuis in het ondernemingsrecht. Binnen dit specialisme houdt hij zich onder meer bezig met de samenwerking tussen aandeelhouders, besluitvorming binnen vennootschappen en managementovereenkomsten.

Robin werkt voor ondernemers en ondernemingen, van eenmanszaken tot multinationals, zowel in Nederland als daarbuiten.

Ik houd van de dynamiek op het snijvlak van legal en business. Want zaken doen is risico’s nemen, maar het is dan wel zo fijn als dat ingecalculeerde risico’s zijn. Daarnaast houd ik ervan om met ondernemers te werken omdat zij vaak met veel passie aan hun product of dienst werken. Het liefst sta ik dan ook náást ze en help ik ze pro-actief juridische problemen te voorkomen. Hoe eerder in een traject kan worden meegedacht, hoe beter.”

Voordat hij begin 2021 bij Asselbergs & Klinkhamer kwam werkte Robin als jurist bij een groot accountants- en advieskantoor en als Legal Director bij een een groot marketing- en communicatie platform. In deze functies werkte hij zeer regelmatig samen met accountants, belastingadviseurs en consultants, maar ook met advocaten. Hierdoor weet Robin goed wat ondernemers van een advocaat verwachten. In een iets verder verleden werkte Robin ruim twaalf jaar als advocaat. In die periode deed hij veel proceservaring op, zowel bij rechtbank en hof als bij arbitrage-instituten zoals de Raad van Arbitrage voor de Bouw. 

Opleiding:

  • Europees en Internationaal Recht – Universiteit van Tilburg

Verbonden aan kantoor sinds 2021

Lidmaatschappen:

  • Vereniging voor Distributie-, Franchise en Agenturenrecht (DFA)

Maakt deel uit van de sectie:

Expertises:

  • Fusies en overnames
  • Verbintenissen- en goederenrecht
  • Handelsrecht
  • Commerciële contracten (nationaal en internationaal)