AK Advocaten Ik benniet zomaar een advocaat
AK Advocaten

AK Advocaten

Maak
kennis met
Romana

Romana van der Leij

Beëdigingsdatum: 25 augustus 2017

Maakt deel uit van de sectie:
Letselschaderecht

Over mij

Romana werkt sinds februari 2024 op de sectie Letselschade van AK Advocaten. Voordat zij bij AK kwam, werkte Romana ruim zeven jaar bij een advocatenkantoor in Oosterhout, waarvan zesenhalf jaar als advocaat.

Romana is gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht, met een bijzondere focus op letselschade. Zij staat slachtoffers bij van (onder meer) verkeersongevallen, medische fouten en bedrijfsongevallen. Ook staat Romana slachtoffers bij van gewelds- en zedenmisdrijven, waarvoor zij regelmatig in de rechtbank te vinden is. In dit kader neemt zij deel aan de Pilot Slachtofferadvocatuur in zedenzaken, waarin zij slachtoffers van ernstige zedenmisdrijven – indien gewenst – al in een heel vroeg stadium bijstaat.

Romana is empathisch en heeft een goed oog voor waar haar klanten op korte termijn behoefte aan hebben. Vervolgens gaat zij dat als eerste regelen. Daarbij neemt zij haar klanten bij de hand, met een duidelijke uitleg en een concreet plan van aanpak.

“Het werk als advocaat van slachtoffers van een ongeval en gewelds- en zedenzaken is persoonlijk werk. In een (vaak) zware periode van iemands leven ben je van dichtbij betrokken en kun je echt iets voor iemand betekenen. Dat geeft mij iedere dag weer veel energie.”

Opleidingen:

  • Tilburg University

Verbonden aan kantoor sinds: 2024

Maakt deel uit van de sectie: