Goede doelen

Jouw aanwezigheid bij ons AK festival is voor ons het grootste cadeau. Mocht je echter persé niet met lege handen willen komen, dan willen wij graag aandacht vragen voor Stichting Vrienden Van Verstandelijk Gehandicapten uit Hoeven en Open Podium in Etten-Leur. We zullen een bus bij de ingang van ons festivalterrein zetten waar iedereen (vrijwillig) een bijdrage in kan doen. De opbrengst komt geheel ten goede aan stichting SVVVG en Open Podium. De opbrengst zal evenredig onder beide doelen verdeeld worden.

Kun je niet aanwezig zijn en wil je toch doneren aan deze goede doelen? Dat kan ook! Scan de QR-code om te doneren. Gebruik hiervoor de Camera App op je telefoon.

Ik heb een vraag over de goede doelen

SVVVG

De Stichting Vrienden Van Verstandelijk Gehandicapten is ruim 25 jaar geleden opgericht in Etten-Leur met als doelstelling een tot in de puntjes verzorgde feestmiddag te organiseren, die kosteloos wordt aangeboden aan mensen met een verstandelijke beperking in de regio groot Etten-Leur/West Brabant. In de loop van de jaren heeft een keur aan topartiesten opgetreden. Frans Bauer, Jan Smit, Frans Duijts, Marianne Weber, Rene Schuurmans, Wolter Kroes, … noem maar op.

In een tijd waarin het budget in de zorg voor recreatie ernstig onder druk staat, vormt de feestmiddag voor onze vrienden één van de hoogtepunten van het jaar. Zij kijken lang naar de feestmiddag uit en de uitgedeelde foto’s van artiesten met handtekening hangen bij velen boven het bed.

Uitgangspunt is dat de middag volledig kosteloos wordt aangeboden. Het bestuur en een groep enthousiaste vrijwilligers werken belangeloos mee aan de totstandkoming en de organisatie van het feest dat gebruikelijk plaatsvindt in De Nobelaer in Etten-Leur. Het evenement wordt gefinancierd door de giften die worden ontvangen van sponsoren. Vaak gaat het om de opbrengst van goede doelen acties van lokale serviceclubs of bedrijven. De aanwezigen worden samen met hun begeleiders uit alle delen van West-Brabant met bussen en taxi’s naar het theater gebracht. De feestmiddag wordt door ongeveer 500 vrienden bijgewoond. Waar mogelijk zitten de vrienden in de zaal met hun begeleiders. Degenen die niet voldoende mobiel zijn, worden in rolstoel of bed op het podium geplaatst.

Open Podium

Vanaf seizoen 22/23 wil De Nobelaer 1 à 2 keer per maand een Open Podium (werknaam) organiseren in de huiskamer. Creatieve inwoners van Etten-Leur met een talent op het gebied van literatuur, dans, theater of muziek krijgen op dit podium de mogelijkheid om hun passie en energie met het publiek te delen. Daarnaast wil De Nobelaer ook ontbijtsessies met klassieke muziek, lunchconcertjes, workshops voor kinderen, seniorenmiddag/ochtend, game night/battle voor jongeren e.d. organiseren.

Deze gevarieerde programma’s zijn gratis te bezoeken en steeds weer wordt een ander publiek aangesproken zodat we kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen kan genieten van cultuur. De Nobelaer is een laagdrempelig cultuurhuis en biedt voor de gehele gemeenschap, ongeacht iemands afkomst, leeftijd en of diegene veel of weinig te besteden heeft.

Open Podium biedt ook mensen die niet de middelen hebben om bijvoorbeeld een klassiek concert te bezoeken, de mogelijkheid om hiervan te genieten in de huiskamer van De Nobelaer. Overigens biedt onze organisatie momenteel al veel gratis activiteiten aan zoals bijvoorbeeld:

  • Voorlezen met Muziek voor de allerkleinsten
  • Walk & Talk voor werkzoekenden
  • Klik & Tik computercursussen
  • Taaloefengroepen voor laaggeletterden vanuit het Digi-Taalhuis

Met Open Podium streven zij ernaar om nog meer mensen aan te spreken om zich welkom te voelen in de culturele huiskamer van Etten-Leur. De kosten zullen per programma variëren, denk hierbij aan workshopmaterialen, inhuur materialen (bijv. gaming PC’s, green screen, decors e.d.), uitkoopsommen artiest. Het is de bedoeling om Open Podium een vast onderdeel te maken van de programmering. AK Advocaten draagt bij aan een inclusieve samenleving waarin iedereen kan genieten van cultuur. Dit initiatief sluit aan op onze kernwaarden aandachtig, aansprekend en aanwezig.