Asselbergs & Klinkhamer zet zich in voor ziekte van Huntington - Asselbergs & Klinkhamer Advocaten

Asselbergs & Klinkhamer zet zich in voor ziekte van Huntington

18 sep 2017 MVO Daniëlle van Gastel

Op zaterdag 23 september aanstaande doet een team van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten mee aan de Bergse Barrier Run. De Bergse Barrier Run is een initiatief van Junior Kamer Het Markiezaat. De Junior Kamer organiseert projecten binnen de gemeente Bergen op Zoom. Zij zet zich daarbij in voor een goed doel en wil daarmee een positieve bijdrage leveren aan de stad. De Bergse Barrier Run staat dit jaar in het teken van het Campagneteam Huntington. Campagneteam Huntington zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar een genezende therapie voor de ziekte van Huntington.

Wat is de ziekte van Huntington?

De ziekte van Huntington is een ernstige erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast. De ziekte lijkt qua symptomen op een combinatie van Alzheimer, Parkinson en ALS. De eerste symptomen openbaren zich meestal tussen het 35e en 45e levensjaar, maar kunnen ook eerder of later in het leven optreden. Door de ziekte functioneren de hersencellen niet goed meer, hetgeen leidt tot achteruitgang in het geheugen en de motoriek of tot psychische problemen. Vanaf het moment van de eerste klachten leeft de patiënt gemiddeld nog 17 jaar. Helaas is er tot op heden nog geen geneesmiddel of therapie voor deze ziekte.

Campagneteam Huntington

Campagneteam Huntington zet zich in om het toekomstperspectief van patiënten met de ziekte van Huntington te verbeteren. Om dit doel te kunnen verwezenlijken, is echter geld nodig. Asselbergs & Klinkhamer Advocaten draagt daar graag haar steentje aan bij. Daarom doen Boudewijn Baan, Ine Dilven, Margot de Wit-Jansen en Daniëlle van Gastel namens Asselbergs & Klinkhamer Advocaten mee aan de Bergse Barrier Run. Wil jij ook je steentje bijdragen? Inschrijven voor de run is mogelijk via de website van het evenement. Ook supporters en vrijwilligers zijn natuurlijk van harte welkom!

Over de blogger
Danielle van Gastel

Daniëlle werkt sinds 2012 bij Asselbergs & Klinkhamer. Daarvoor werkte zij als jurist bij de rechtbank.

Meer artikelen van Danielle van Gastel
Danielle van gastel

Eén reactie op “Asselbergs & Klinkhamer zet zich in voor ziekte van Huntington”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *