AK zet zich weer in voor Duchenne patiënten

14 jun 2018 MVO AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
Op zaterdag 8 september 2018 zetten 3 teams van AK Advocaten zich in voor Duchenne. Boudewijn Baan, Erik van Loon, Ine Dilven en Loesje Frankfort doen weer mee aan deze Duchenne Triathlon. Zij zwemmen, fietsen en lopen op deze zaterdag een mooi bedrag bij elkaar voor de stichting Duchenne Parent Project. Een stichting die zich inzet om het toekomstperspectief van Duchenne patiënten te verbeteren en een belangrijke rol speelt in het ontwikkelen van medicijnen die Duchenne Spierdystrofie kunnen behandelen of zelfs genezen.

Wat is Duchenne?

Duchenne is een erfelijke spierziekte die je vanaf je geboorte hebt. Duchenne patiënten missen een eiwit genaamd dystrofine in hun spieren. De informatie hoe je lichaam dit eiwit moet aanmaken staat op je X-chromosoom. Bij Duchenne patiënten staat er echter een foutje op hun X-chromosoom, waardoor ze geen dystrofine aan kunnen maken. Meisjes hebben twee X-chromosomen en jongens maar één, hierdoor komt Duchenne vaker voor bij jongens en bijna nooit bij meisjes. Zij hebben namelijk nog een tweede X-chromosoom waar hun lichaam de informatie voor het eiwit dystrofine kan vinden. Als je de ziekte van Duchenne hebt, breken je spieren steeds verder af. Hierdoor wordt je steeds minder sterk en minder valide. Over het algemeen verschijnen de eerste klinische symptomen van Duchenne al tussen de 18 maanden en 3 jaar. Tot op heden is er helaas nog geen medicatie gevonden om dit proces te stoppen. Stichting Duchenne Parent Project doet er alles aan om het toekomstperspectief van Duchenne patiënten te verbeteren. Om dit doel te kunnen verwezenlijken, is echter geld nodig. Daarom doen Boudewijn Baan, Erik van Loon, Ine Dilven en Loesje Frankfort namens AK Advocaten dit jaar weer mee aan de Duchenne Triathlon.

Waarom nemen wij deel aan deze triathlon?

Als kantoor besteden wij continu bijzondere aandacht aan de wereld om ons heen en steunen wij meerdere goede doelen. Doelen die onze medewerkers een warm hart toedragen en waar zij zich voor in willen zetten. Daardoor hebben wij automatisch een bijzondere band met dat doel en steunen wij dat van harte.

Ook een steentje bijdragen?

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan de Duchenne Triathlon om stichting Duchenne Parent Project een stapje dichter bij een medicijn tegen Duchenne te brengen? Doneer dan via de actiepagina van Duchenne. Daar staat ons kantoor 3 keer vermeld. Steekt u onze kantoorgenoten ook een hart onder de riem? Selecteer dan wie u wilt sponsoren en doneer! Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld! Meer informatie over Duchenne vindt u op deze website.

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.