Even voorstellen: Caroline Mes, op 1 september 2021 gestart bij AK

12 okt 2021 Letselschaderecht AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

De medewerkers die AK in de afgelopen anderhalf jaar zijn komen versterken, moesten in verband met de coronamaatregelen hun collega’s noodgedwongen digitaal en op afstand leren kennen.

Zo niet Caroline Mes, sinds 1 september werkzaam als jurist bij de sectie Letselschade van AK. Zij viel direct met haar neus in de spreekwoordelijke boter. Al in haar eerste maand werden er namelijk twee (coronaproof) uitjes georganiseerd. Eerst ging Caroline met de sectie Letselschade op stap in het bos en op 24 september werd er als vanouds een kantooruitje georganiseerd. Caroline: “Dat was een hele leuke manier om snel veel collega’s te leren kennen.”

Partijdig

Caroline is niet nieuw in de juridische wereld, wél in de advocatuur. Voordat zij bij AK kwam werken, werkte zij ruim 13 jaar als senior juridisch medewerker (griffier) bij verschillende rechtbanken. Caroline: “Dat is wel heel anders. Bij de rechtbank benader je de zaken onpartijdig en onafhankelijk. Maar bij AK behartigen wij de belangen van onze klanten, daardoor zijn we per definitie partijdig. Ik merkte dat ik in het begin de neiging had om standpunten meteen te beoordelen op haalbaarheid. Het is natuurlijk een groot voordeel dat ik weet hoe het eraan toegaat bij de rechtbank en hoe een rechter een zaak beoordeelt. Maar als advocaat of jurist benader je een zaak ook vanuit een ander perspectief. Soms moet je juist ook munitie verzamelen voor standpunten die misschien weinig kans van slagen hebben. Ook al weet je niet helemaal zeker of het lukt, je moet er toch 100% voor gaan.”

Die uitdaging gaat Caroline graag aan: “Het is ontzettend interessant om weer nieuwe dingen te leren en ook vanuit ‘de andere kant’ ervaring op te doen.”

Letselschade

Het letselschaderecht is niet nieuw voor Caroline. Bij de rechtbank Amsterdam werkte zij ruim 6 jaar bij de afdeling civiel, in team handel, waar zij ook veel letselschadezaken deed. Daarnaast werkte Caroline 3 jaar bij de afdeling strafrecht, waar zij onder meer de schadevergoedingsvorderingen van slachtoffers van geweldsmisdrijven beoordeelde.

Caroline: “Bij letselschadezaken draait het niet altijd alleen maar om het geld, zoals dat bij puur zakelijke geschillen vaak wel het geval is. Natuurlijk gaat het wel om het vergoeden van de schade, maar bij het behandelen van een letselschadezaak spelen persoonlijke, menselijke elementen ook een belangrijke rol. Onze klanten zitten vaak in een lastige situatie. Het leed kan ik niet voor ze wegnemen, maar ik kan wel zorgen voor erkenning en genoegdoening. Dat is ook veel waard. Ik vind het fijn om deze mensen bij te kunnen staan.

Ik kan ze na een vervelend voorval weer op weg helpen. Dat maakt het belangrijk, maar ook dankbaar werk.”

Neem contact op

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.