Dit is de sectie familierecht!

15 nov 2016 Familierecht Anoeska van Ginderen

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
Graag stellen wij - Anoeska van Ginderen en Renee Heerkens - ons aan u voor. Wij zijn de advocaten van de sectie familierecht. Vanuit de directie is Boudewijn Baan onze sparringpartner. Het zal u niet verbazen dat wij voornamelijk echtscheidingszaken behandelen. Maar er is meer.

Echtscheiding: alles komt aan bod

Van begin tot eind begeleiden wij mensen bij hun echtscheidingsprocedure. Wij zorgen ervoor dat alles aan bod komt: de kinderen, de alimentatie, de onderneming, het vermogen en de opgebouwde pensioenrechten. Tijdens het echtscheidingstraject staan de kracht en wensen van onze cliënten centraal. Wij stimuleren hen om de zaken die zij zelf kunnen regelen, ook zelf op te pakken. Waar nodig ontvangen ze onze ondersteuning. Wij bekijken ook altijd of een onderlinge regeling tot de mogelijkheden behoort, al zijn wij niet terughoudend om te procederen. Ook na de echtscheiding staan wij klaar voor onze cliënten. Zij kunnen bij ons terecht als zij vragen hebben of als er regelingen gewijzigd moeten worden. Dit kan dan gaan om regelingen omtrent de kinderen of de kinder- en/of partneralimentatie.

Wat doen wij nog meer?

Hoewel echtscheidingen een groot deel van onze praktijk vormen, is de familierechtpraktijk veel kleurrijker. Naast echtscheidingszaken behandelen wij ook veel alimentatiezaken en geschillen rondom kinderen. Ook zijn wij thuis in adopties, naamswijzigingen, kinderbeschermingsmaatregelen (ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen) en zaken omtrent curatele, bewind en mentorschap. Op al deze terreinen kunnen wij u – door onze jarenlange ervaring en expertise  ̶  uitstekend adviseren en begeleiden.

Mediation

Wij bieden ook mediation aan, bij scheiding of geschillen na de scheiding. Daarnaast begeleiden en adviseren wij mensen in een mediationtraject. Ze krijgen dan handvatten mee voor tijdens de mediationgesprekken. Ook krijgen wij vaak het concept echtscheidingsconvenant voorgelegd, voordat dit in de mediation wordt ondertekend.

Specialistisch én praktisch


Vanzelfsprekend zijn wij specialisten op het familierechtgebied. Anoeska van Ginderen is aangesloten bij de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (zie ook www.vfas.nl). Dit is dé specialisatievereniging voor familierechtadvocaten. Wij werken nauw samen met de andere secties op kantoor, bijvoorbeeld als een onderneming onderdeel uitmaakt van de echtscheiding. Naast de korte lijnen binnen ons kantoor, hebben wij een breed netwerk aan andere deskundigen die een rol spelen bij de scheiding. Denk daarbij aan kindercoaches, accountants, pensioendeskundigen, notarissen en makelaars. Onze cliënten waarderen onze praktische aanpak. Met een duidelijk strategie gaan we voor het beste resultaat in een zo kort mogelijke periode. Kortom: specialistisch én praktisch.

Over de blogger
Anoeska van Ginderen

Anoeska is gespecialiseerd in het familierecht. Zij is zowel advocaat als mediator. Haar praktijk bestaat voornamelijk uit echtscheidingen en de verbreking van samenlevingen.

Meer artikelen van Anoeska van Ginderen
Anoeska van Ginderen - Familierechtadvocaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.