Interview met advocaat Fleur van Dalsen - Asselbergs & Klinkhamer Advocaten

Interview met advocaat Fleur van Dalsen

30 mar 2020 Nieuwsbrief Asselbergs & Klinkhamer

Sinds 1 januari 2020 is Fleur van Dalsen advocaat letselschaderecht bij Asselbergs & Klinkhamer. Op het moment dat u dit leest had ze eigenlijk in het buitenland moeten zijn, op een rondreis van acht weken door Vietnam, Laos en Cambodja. Ze ging wel, maar besloot na ruim anderhalve week vanwege de coronacrisis weer terug te keren naar Nederland. En nu is ze dus ‘gewoon’ weer aan het werk.

Corona

“Ik had mij enorm verheugd op deze reis. Na mijn opleiding tot advocaat wilde ik twee maanden weg. Maar hoe breng je dat in een sollicitatieprocedure? Maar toen kwam A&K er zelf mee, vroegen ze zelf of ik er niet even tussenuit wilde. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Ik waardeer echt enorm dat ze mij deze mogelijkheid hebben geboden.”

Op de vraag hoe haar reis is verlopen antwoordt Fleur: “Voor vertrek heb ik wel even getwijfeld of ik zou gaan, maar het virus was toen nog niet zo verspreid als nu en de maatregelen waren ook nog niet zo heftig. Dat veranderde helaas op dag vier van mijn reis. De overheid in Vietnam sloot alle bezienswaardigheden en horeca. Ik heb daarom de beslissing genomen naar Bangkok te vliegen. Het leek er namelijk op dat daar nog niet zo veel aan de hand was. Voor een paar dagen bleek dat ook zo te zijn en was het echt “vakantie”. Wel merkte ik dat het iedere dag rustiger werd op straat en dat er iedere dag minder toeristen waren. Toen het virus zich in Europa steeds sneller verspreidde en steeds meer (Europese) landen maatregelen namen, heb ik het zekere voor het onzekere genomen en toch maar een ticket naar huis geboekt. Het laatste wat ik wilde is vast komen te zitten in Thailand. Dat bleek een goede keuze, want op de dag van mijn terugvlucht werden ook alle horecagelegenheden en bezienswaardigheden in Thailand voor een periode van veertien dagen gesloten. Gelukkig heb ik geen problemen gehad met mijn terugvlucht, zoals heel veel andere toeristen wel hebben gehad.

Jammer dat het zo gelopen is, maar het is niet anders. Na mijn terugkomst ben ik gewoon weer bij A&K aan het werk gegaan. Wel vanuit huis natuurlijk. Ik hoop dat ik – als alles weer in rustiger vaarwater is beland – mijn reis kan hervatten.”

Letselschaderecht

Bij Asselbergs & Klinkhamers maakt Fleur sinds 1 januari 2020 deel uit van de sectie letselschaderecht. “Voordat ik bij A&K kwam werken heb ik drie jaar bij Nysingh Advocaten gewerkt. Daar werkte ik in het gezondheidsrecht en het letselschaderecht. Ik heb gekozen om over te stappen naar Asselbergs & Klinkhamer omdat ik mij meer wilde gaan bezighouden met letselschade en in een groter letselschadeteam wilde werken. Dat kan bij A&K, dat ook nog eens een hele goede naam heeft binnen dit specialisme. Daarnaast vond ik het fijn om terug te gaan naar mijn roots, ik kom oorspronkelijk uit Brabant.”

“Ik ben nu ruim twee maanden aan het werk en de overstap bevalt mij heel goed”, vervolgt Fleur. Er wordt hard gewerkt, in een goede sfeer. Er is ook veel ruimte voor zelfstandigheid.” Gevraagd naar haar ambities antwoordt ze: “In het letselschaderecht moet je veel procederen, daar ligt mijn interesse. Ik wil mij daar de komende tijd nog verder in ontwikkelen. Daarnaast wil ik vooral het verschil kunnen blijven maken voor mijn cliënten. In mijn vakgebied draait het om mensen, en ik ben op mijn best als ik een-op-een met cliënten kan werken.”

Over de blogger
Asselbergs & Klinkhamer

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van Asselbergs & Klinkhamer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.