Interview met Judith Vermeeren - Asselbergs & Klinkhamer advocaten

Interview met Judith Vermeeren

08 jun 2019NieuwsbriefAsselbergs & Klinkhamer

Interview met Judith Vermeeren, sinds 1 januari 2019 partner bij Asselbergs & Klinkhamer

Judith Vermeeren is sinds 2007 als advocaat werkzaam bij de sectie Vastgoed van Asselbergs & Klinkhamer. Op 1 januari 2019 is zij partner geworden. Hoe kwam dat zo? Welke ambities heeft ze? En op welke manier wil zij waarde blijven toevoegen voor haar klanten?

Focus op vastgoed

“Ik wilde, nadat ik een togamaster had gevolgd en even bij de rechtbank in Rotterdam werkzaam was geweest, graag aan de slag in de advocatuur. Ik was op zoek naar een Brabants kantoor, dat breed actief was in het vastgoed. Dan komen er maar enkele kantoren in aanmerking. Asselbergs & Klinkhamer sprak mij aan vanwege de omvang, de expertises en de cultuur van het kantoor.”

“In het begin van mijn loopbaan hield ik mij bij Asselbergs & Klinkhamer zowel bezig met het huurrecht als met ruimtelijke ordening. Na verloop van tijd is mijn focus volledig verschoven naar de civiele kant van het vastgoed. Ik houd mij nu voornamelijk bezig met huurrecht, bouwrecht, aanbestedingsrecht en VvE-recht. Ik werk voor woningcorporaties, aannemers en ondernemers. Als vrouwelijke advocaat, in de nog steeds overwegend mannelijke vastgoedwereld, voel ik mij dan vaak ‘one of the guys’. Maar ik werk soms ook voor particulieren. Dat geeft een fijne afwisseling.”

Voor mijn klanten is er door het partnerschap niets veranderd, maar intern kijk ik nog breder dan voorheen. Niet meer alleen naar mijn eigen praktijk, maar ook naar welke kant het kantoor, de sectie en onze medewerkers in de toekomst op zouden moeten. En net zo belangrijk: naar hoe wij onze klanten zo optimaal en passend mogelijk kunnen blijven bedienen. Ik heb nu dus meer uitdagingen dan alleen het juridische. Dat maakt het partnerschap interessant.

Meer uitdagingen dan alleen het juridische

“Ik heb niet vanaf het begin van mijn loopbaan een keiharde ambitie gehad om partner te worden. Ik wilde vooral een hele goede advocaat worden en een mooie praktijk opbouwen. Toen Rolf Klinkhamer zijn toga aan de wilgen hing, kreeg ik de mogelijkheid om zijn bouwrechtpraktijk over te nemen. Dat was een eer, maar ook een uitdaging. Op enig moment merkte ik dat die praktijk goed liep en ik steeds meer bij kantoorzaken betrokken raakte. Dat wakkerde mijn ambitie aan om onze Vastgoedpraktijk verder uit te bouwen.”

Waarde toevoegen binnen de vastgoedbranche

“Binnen A&K werken de advocaten met verschillende expertises heel intensief samen. In het vastgoed krijgen partijen vaak te maken met zowel het huur- en bouwrecht, als met vraagstukken op het gebied van het aanbestedingsrecht, ruimtelijke ordening en ondernemingsrecht. Het is een voordeel dat Asselbergs & Klinkhamer op al die vlakken specialisten in huis heeft die graag samenwerken en zo onze klanten optimaal kunnen bedienen."

Natuurlijk willen wij onze klanten waar mogelijk ontzorgen, maar een klant juridisch ‘wijzer maken’ geeft minstens zoveel voldoening. Net als het actief meedenken over processen.

"Ik denk dat wij daarmee met Asselbergs & Klinkhamer echt waarde toevoegen binnen de vastgoedbranche. Het is zeker mijn ambitie om deze meerwaarde in de toekomst verder uit te bouwen.”

Over de blogger
Asselbergs & Klinkhamer

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van Asselbergs & Klinkhamer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.