22 februari: Europese Dag van het Slachtoffer

22 feb 2021 Letselschaderecht Linda Brokken

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Vandaag is het de Europese Dag van het Slachtoffer. Op 22 februari wordt jaarlijks aandacht gevraagd voor de positie van slachtoffers in de maatschappij. 

Onze letselschadesectie, bestaande uit 17 advocaten/juristen, staat dagelijks stil bij de positie van het slachtoffer. Na een ongeval of misdrijf komt er veel op een slachtoffer af. Er moeten allerlei zaken geregeld worden. Voor slachtoffers is vaak niet duidelijk waar zij recht op hebben na zo’n ingrijpende gebeurtenis. Het is dan verstandig om deskundige hulp in te schakelen.

Wij helpen slachtoffers bij het verhalen van de schade. Op deze manier proberen wij een slachtoffer zo veel mogelijk terug te brengen in de situatie van voor het ongeval of misdrijf. Het is onze taak om het slachtoffer te ontzorgen, zodat het slachtoffer zich op het herstel en de verwerking van de gebeurtenis kan richten.

Het traject met de verzekeraar verloopt regelmatig vrij traag. Wij doen ons uiterste best om samen met onze klanten zo snel mogelijk tot de kern van de zaak te komen. Wij bepalen samen de strategie en proberen zo te voorkomen dat er nog eens extra leed optreedt door een moeizaam schaderegelingstraject. Immers, geen enkel slachtoffer mag twee keer slachtoffer worden.

Ben jij slachtoffer geworden van een ongeval of misdrijf en wil jij juridische hulp? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Over de blogger
Linda Brokken

Linda is in juli 2020 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens haar studie liep zij onder meer stage bij AK Advocaten. Sinds september 2020 is Linda aan ons kantoor verbonden en sinds maart 2022 als advocaat.

Meer artikelen van Linda Brokken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.