Even voorstellen: Arpine Grigorian, sinds december 2022 HR Business Partner bij AK

28 mrt 2023 Algemeen AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Toen ze de vacature zag vroeg ze zich af of het wel iets voor haar zou zijn. Een advocatenkantoor? Daar gaat het toch heel formeel aan toe? Hiërarchisch, beetje stijf misschien? Haar partner stimuleerde haar toch eens te gaan praten. En nu werkt ze er alweer bijna 2 maanden. “Het tegendeel werd op mijn eerste werkdag al bewezen. Wat werken hier leuke collega’s. En wat een fijne sfeer!”

Meer over Arpine

Sfeer & cultuur

Voordat ze bij AK Advocaten aan de slag ging werkte ze bijna 4,5 jaar bij een grote, internationaal opererende producent van tuinmeubelen. Iets heel anders dan een advocatenkantoor. “Ik kende de juridische wereld nog helemaal niet. Tijdens de gesprekken was mijn voornaamste doel dan ook om te achterhalen hoe de sfeer en cultuur is. En hoe de collega’s met elkaar omgaan. Ik merkte dat de sfeer informeel en laagdrempelig is. Alle collega’s lopen gewoon bij elkaar binnen en iedereen is heel behulpzaam.”

In haar eerste maanden is Arpine druk bezig geweest met het voeren van kennismakingsgesprekken met alle collega’s. “Ik voerde 3 tot 4 gesprekken per dag. Daarnaast ben ik aan het uitvogelen hoe de systemen werken en breng ik in kaart waar het personeelsbeleid geactualiseerd moet worden. Zodra ik volledig ben ingewerkt wil ik, met het oog op de groei van AK, een nieuw HR-systeem gaan implementeren. Ook ga ik onderzoeken hoe AK een nóg leukere werkgever kan worden. Ik ga mij dan dus ook bezighouden met onderwerpen als werkgeluk, vitaliteit en de werk-privé balans.”

''Wat werken hier leuke collega’s. En wat een fijne sfeer!''

Arpine Grigorian

A tot Z

Op de vraag wat Arpine in haar eerste weken is opgevallen, antwoordt ze: “De organisatie ‘vergeet’ haar medewerkers niet. Dat begint al op iemands eerste dag. Dan staat er een bloemetje klaar. Ook zorgen ze dat iedereen weet dat er een nieuwe medewerker komt en dat alles van A tot Z is geregeld. Maar ook bij jubilea wordt stilgestaan. En er worden veel leuke activiteiten georganiseerd. Zo zijn ze vorig jaar met het 40-jarig bestaan met het hele kantoor naar Porto gegaan en is er regelmatig een borrel. Het is dus niet alleen hard werken, er is ook genoeg ruimte om samen leuke dingen te doen en elkaar waardering te geven.”

Talentprogramma

Een van de zaken waar Arpine ook mee aan de slag gaat, is het talentprogramma van AK Advocaten. “Hiervoor gaan we met een externe partner aan de slag,” vertelt Arpine. “De komende tijd gaan we van alle medewerkers inzichtelijk maken waar hun talenten liggen én hoe zij die talenten kunnen gaan inzetten. Daarmee gaan we dus talentgedreven werken.”

Ik heb een vraag aan Arpine

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.