Even voorstellen: Robin Jong, sinds 1 februari 2021 in dienst bij AK - Asselbergs & Klinkhamer Advocaten

Even voorstellen: Robin Jong, sinds 1 februari 2021 in dienst bij AK

15 mrt 2021 Algemeen Asselbergs & Klinkhamer

Zijn eerste maand zit er op, en die is hem niet tegengevallen: “Het is een uitstekend georganiseerd kantoor, met hele gedreven en betrokken mensen.” Aan het woord is Robin Jong, sinds 1 februari 2021 werkzaam bij Asselbergs & Klinkhamer. In zijn vrije tijd een gepassioneerd fotograaf, professioneel een gepassioneerd specialist handels- en ondernemingsrecht.

Hoewel Robin op 1 februari de overstap maakte vanuit het bedrijfsleven, is de advocatuur niet nieuw voor hem, integendeel. “Tot ik in 2016 overstapte naar BDO, was ik ruim twaalf jaar advocaat. Ik ben in de algemene praktijk begonnen, maar heb mij al snel gespecialiseerd in de handelskant van het recht. Daarbij hield ik mij, zowel nationaal als internationaal, bezig met advies en procedures. Bijvoorbeeld over de internationale koop en verkoop van goederen en de geschillen die daaruit voortvloeien, zoals geschillen over te late of verkeerde leveringen en non-conformiteit. Daarnaast hield ik mij bezig met handelscontracten, zoals agentuur- en distributieovereenkomsten. En omdat vragen van ondernemers zich maar zelden beperken tot één rechtsgebied, stond ik mijn cliënten ook bij binnen het ondernemingsrecht. Ik kreeg er veel energie van hun sparring partner te zijn.”

De advocatuur uit

Toch vertrok Robin in 2016 uit de advocatuur. “Er kriebelde iets, ik wilde graag kijken wat er nog meer was dan alleen de advocatuur. Dus heb ik eerst de overstap gemaakt naar BDO, waar ik nog steeds juridisch advies gaf, maar waar ik mij ook heb gespecialiseerd in het privacyrecht. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar een groot marketing- en communicatie platform, waar ik Legal Director werd.” 

In die periode werkte Robin regelmatig samen met verschillende adviseurs, waaronder ook advocaten. Is zijn blik op de advocatuur daardoor veranderd? “Het lijkt een open deur, maar ik merkte dat het erg prettig is als een advocaat goed bereikbaar is en je regelmatig terugkoppeling geeft, in gewone mensentaal. Want je wilt begrijpen wat ze aan het doen zijn. Met mijn achtergrond was dat voor mij niet zo’n probleem, maar de meeste ondernemers hebben die juridische achtergrond natuurlijk niet.“ Door deze samenwerking realiseerde Robin zich ook dat hij de leukste klussen, bijvoorbeeld als het aankwam op procederen, moest uitbesteden aan advocaten. “Hierdoor besefte ik dat ik weer terug de advocatuur in wilde. Als ik ondernemers écht vooruit wil helpen, kan dat binnen het handelsrecht het beste vanuit de advocatuur. Het procederen hoort daar gewoon bij.”

Asselbergs & Klinkhamer

Terug de advocatuur in dus, en wel bij Asselbergs & Klinkhamer. “Ik kende A&K al en we hadden in het verleden ook al aan elkaar gesnuffeld, maar van een samenwerking was het nog nooit gekomen. Ik was wel altijd onder de indruk van de uitstraling van het kantoor. Toevallig hadden zij eind vorig jaar een vacature openstaan. Die sloot precies aan bij mijn ambities.” Gevraagd naar zijn indruk na de eerste weken, antwoordt Robin: ”Het is een uitstekend georganiseerd kantoor, met hele gedreven en betrokken mensen. En als het gaat om dienstverlening aan ondernemers hebben ze alle disciplines in huis.”

Toekomst

Waar kijkt Robin de komende jaren naar uit? “Ik heb er enorm veel zin in om weer met verschillende ondernemingen en ondernemers aan de slag te gaan. Natuurlijk heb ik zin in het procederen, maar als adviseur zie ik het als een uitdaging om te zorgen dat cliënten mij zo vroeg mogelijk inschakelen. Want hoe eerder ik in het voortraject kan meedenken, hoe meer problemen we kunnen voorkomen. En uiteindelijk, hoe groter het rendement op de juridische kosten, ook niet onbelangrijk natuurlijk. Daarvoor is het nodig om dicht op de organisatie te staan en nauwe contacten te onderhouden. Ik zou alle ondernemers dus willen meegeven dat ze mij gerust ook kunnen bellen als er nog niets aan de hand is. Kom eens een kop koffie drinken, vertel me wat je plannen zijn en waar je je zorgen over maakt. Ik heb liever dat ze mij een keer te vroeg bellen, dan dat ze zaken niet goed afspreken of, erger nog, vergeten af te spreken. Want dan kan het goed misgaan.”

Over de blogger
Asselbergs & Klinkhamer

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van Asselbergs & Klinkhamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.