Even voorstellen: Romana van der Leij

16 mei 2024 Algemeen AK Advocaten

Toen AK Advocaten en Romana bij elkaar in beeld kwamen als mogelijke match, zat zij midden in haar zwangerschapsverlof. Het was haar eerste kindje. Zou dat wel goed gaan, met die gebroken nachten? Bovendien hadden zij en haar vriend een klushuis gekocht, waar nog een en ander in moest gebeuren. Was het dan wel verstandig om over te stappen naar een nieuw, groter kantoor? Romana had daar zo haar twijfels bij. Toch ging ze praten. En na één gesprek was ze om, ze ging die stap wél zetten. En dus begon zij begin dit jaar – als kersverse moeder van een dochtertje – als advocaat op de sectie Letselschade van AK.

Romana van der Leij klushuis

Meer over Romana

Dynamiek

Op de vraag hoe het tot nu toe bevalt, antwoordt Romana enthousiast: “Heel goed, ik heb het erg naar mijn zin en nog geen dag spijt gehad van mijn overstap. De collega’s zijn leuk, iedereen loopt bij elkaar binnen en helpt elkaar. Daarnaast vind ik de dynamiek van de groep heel prettig. Ik kom van een wat kleiner kantoor, waar maar twee advocaten fulltime met letselschade bezig waren. Hier is een hele grote groep collega’s alleen maar bezig met letselschade. Daardoor is er altijd wel iemand die een antwoord heeft op je vraag, ergens nét even anders over denkt of een bepaalde situatie al eens heeft meegemaakt. Dat werkt heel fijn.”

Het scheelde niet veel of Romana was niet eens bij AK aan de slag gegaan. Romana: “Ik vond het echt wel spannend om de overstap te maken. Ik had net een baby, ik kon nog totaal niet inschatten hoe de nachten zouden gaan en hoe mijn leven eruit zou gaan zien. Maar mijn vriend stimuleerde mij om toch te gaan praten. In de auto, op de terugweg van het eerste gesprek, wist ik al: dit ga ik doen. Het eerste gesprek met Jolanda en Suzanne, allebei partner en moeder, beviel zo goed. Later sprak ik nog met Jimke en Naomi, zij zijn ook nog niet zo lang moeder. Toen werd wel duidelijk dat het ook bij zo’n groot kantoor als AK mogelijk is om werk en een jong gezin te combineren.”

''ik heb het erg naar mijn zin en nog geen dag spijt gehad van mijn overstap''

Romana van der Leij

Letselschade

Naast het feit dat Romana zich tijdens de sollicitatieprocedure heel welkom voelde, werd zij ook aangetrokken door de omvang van de sectie letselschade van AK. “Ik kende AK al langer, en wist dat zij met een grote groep op hoog niveau met letselschade bezig zijn. Ze staan in heel Nederland goed bekend. En na zelf ook 6,5 jaar als advocaat met letselschade bezig te zijn geweest, wilde ik heel graag een volgende stap maken en mijzelf verder ontwikkelen.”

“Ik heb namelijk nooit iets anders gedaan dan letselschade,” vervolgt Romana enthousiast. “Ik ben er tijdens mijn studie ingerold en het heeft mij echt gegrepen. Werken met letselschadeslachtoffers is heel persoonlijk werk. Je bent van dichtbij betrokken bij iemand die iets heel naars heeft meegemaakt en die moet zien om te gaan met de gevolgen daarvan. Het is fijn als je iets voor zo’n slachtoffer kunt betekenen. Vaak zien ze door de bomen het bos niet meer en krijgen ze brieven waar ze weinig van begrijpen. Dat zorgt voor veel onzekerheid. Ik vind het mooi dat ik ze dan kan helpen en de weg kan wijzen.”

“Ook kan ik mijn beide afstudeerrichtingen, strafrecht en civiel recht, nu goed combineren. Samen met mijn collega Ine doe ik namelijk mee aan de Pilot slachtofferadvocatuur in zedenzaken, waarbij wij slachtoffers van zedenmisdrijven al in een heel vroeg stadium kunnen adviseren en helpen. Net als Ine wil ik mij ook gaan inschrijven bij LANGZS, Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (LANGZS). Het werken met slachtoffers van een strafbaar feit is iets anders dan met slachtoffers van een ongeval, maar de combinatie vind ik leuk. Als ik slachtoffers van geweld- en zedenzaken bijsta, heb ik regelmatig zitting. In letselschadezaken loopt het schaderegelingstraject vaak buiten de rechtbank om en heb ik veel contact met verzekeraars, arbeidsdeskundigen en medici. Ook ben ik dan veel aan het onderhandelen. Die afwisseling maakt het interessant.”

Eten, dansen en reizen

Nu we Romana als advocaat iets beter hebben leren kennen, is het tijd voor een andere belangrijke vraag: wat doe je naast je werk? Romana: “Mijn vriend is kok geweest en we houden allebei van lekker eten, dus we gaan regelmatig uit eten. Door heel Nederland, liefst naar wat meer exotische restaurants. We houden bijvoorbeeld veel van Antilliaans, Surinaams en Turks eten. Ook houd ik van dansen, ik heb op salsa en bachata gezeten. Ik ga nog regelmatig naar feestjes. En verder houd ik ook echt veel van reizen. In het verleden heb ik veel mooie reizen gemaakt, onder meer naar Ghana, Curacao, Mexico en Ambon. Ik zou dat het liefste weer oppakken. Maar we hebben ook nog een kleine baby en een klushuis waar we komende tijd nog wat dingen aan moeten doen.” En dan, lachend: “Dit jaar staat er dus alleen een all inclusive reis naar Turkije op het programma. Kunnen we lekker eten én een beetje bijslapen.”

Romana van der Leij reizen

Ik heb een vraag aan Romana

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.