Falende neuroloog in Amphia Ziekenhuis

11 feb 2013 Letselschaderecht Ferda van Benthem

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Op het moment dat in de binnenstad van Breda het carnaval losbarst, luister ik naar het verhaal van een jonge vrouw. Jarenlang leefde zij met de gedachte dat MS, multiple sclerose, bezit genomen had van haar lichaam. Ten onrechte, blijkt nu.

Multiple sclerose is een ernstige ziekte die niet onderschat mag worden. Mijn cliënte had klachten die passen bij verschillende aandoeningen. Gespecialiseerd onderzoek is daarvoor noodzakelijk. Maar al binnen 18 uur nadat mijn cliënte zich bij neuroloog Sanders in het Amphia Ziekenhuis meldde, stelde hij de diagnose: MS! Voor de dokter stond de diagnose al bijna bij voorbaat vast.

De schrik was groot. Voor mijn cliënte betekende de diagnose van dr. Sanders dat zij 8 jaar lang medicatie gebruikte voor de multiple sclerose. De nog jonge vrouw richtte haar leven volledig in op deze voor sommigen levensbedreigende ziekte. Zelfs als de ziekte minder fataal afloopt, is een leven in een rolstoel voor veel MS-patiënten een realistisch toekomstbeeld. Eind 2012 pas hoorde deze jonge vrouw dat zij al die tijd voor niets medicijnen kreeg tegen MS. Een ziekte dus die zij bij nader onderzoek niet bleek te hebben.

Haar belangrijkste vragen: Hoe kan zoiets gebeuren: controleren artsen elkaar niet? Kan een arts binnen een ziekenhuis, binnen een maatschap van artsen, ongestoord zijn gang gaan? Is er geen kwaliteitscontrole? Maar misschien wel het belangrijkste wat zij zich begon af te vragen: Welke ziekte had ik dan wel, toen ik de eerste keer bij dokter Sanders kwam? En wat zijn nu de gevolgen van het onbehandeld blijven van mijn klachten?

Vandaag meldden zich meer patienten van neuroloog Sanders bij mijn kantoor. Ook zij denken slachtoffer te zijn van onjuiste of onzorgvuldige diagnostiek en behandeling door deze arts. Namens deze mensen stellen wij het Amphia Ziekenhuis aansprakelijk. We verwachten dat het Amphia en de verzekeringsmaatschappij van het ziekenhuis deze klachten correct en snel behandelen. Daarvoor geef ik het Amphia graag een eerste advies over de omgang met slachtoffers van letselschade: ze verwachten openheid en excuses.

De meeste claims tegen ziekenhuizen en artsen lopen in tijd en kosten helemaal uit de hand, omdat niet zo snel als mogelijk is alles op tafel wordt gelegd. Dat is nooit in het belang van het slachtoffer. Een slachtoffer voelt het vlijmscherp aan wanneer informatie wordt achter gehouden. Onderschat het slachtoffer niet!

Patiënten van dokter Sanders die twijfelen over zijn aanpak kunnen zich bij ons melden. Wij verzamelen de klachten en behartigen de belangen van deze patiënten. Klachtenmelding dokter Sanders, neuroloog Amphia Ziekenhuis

Over de blogger
Ferda van Benthem

Ferda is sinds 1990 advocaat letselschaderecht. Daarnaast is zij mediator. Ferda werkt vrijwel uitsluitend voor slachtoffers. Met haar 30 jaar ervaring is zij gepokt en gemazeld in de wereld van verzekeraars en rechtbanken.

Meer artikelen van Ferda van Benthem
ferda van benthem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.