Medisch onzorgvuldig handelen: de dokter heeft het fout gedaan! - Asselbergs & Klinkhamer advocaten

Asselbergs & Klinkhamer
gaat zorgvuldig met uw privacy om.

Onze website maakt gebruik van cookies. Deze cookies zijn er om de website goed te laten functioneren en om statistieken te verzamelen aan de hand waarvan de website kan worden verbeterd.

Mijn collega’s en ik behandelen allerlei soorten letselschadezaken. Dus niet alleen verkeersongevallen en arbeidsongevallen, maar ook zaken waarbij een arts of andere zorgverlener een fout heeft gemaakt waardoor de patiënt schade lijdt. Er moet dan wel sprake zijn van verwijtbaar medisch onzorgvuldig handelen.

Medisch onzorgvuldig handelen

Er is sprake van verwijtbaar medisch onzorgvuldig handelen als de arts (of een andere zorgverlener) niet heeft gehandeld als goed hulpverlener. Dat is het geval als niet is gehandeld volgens de professionele standaard en de geldende kwaliteitsstandaarden. De patiënt zal dit moeten bewijzen. Dat klinkt niet eenvoudig en dat is het ook niet.

Bewijs verzamelen

Voor de patiënt zijn er een aantal mogelijkheden om bewijs te verzamelen. De eerste stap is het verzamelen van de medische informatie. Dat is nog maar het begin. Als alle informatie is verzameld moet daarna beoordeeld worden of er ook daadwerkelijk iets niet goed is gegaan.

Dat er iets tijdens of na een behandeling niet naar wens is gegaan betekent nog niet dat er sprake is van onzorgvuldig handelen. Er kan ook sprake zijn van een complicatie. Daarnaast rust op de arts geen resultaatsverplichting maar een inspanningsverplichting. Het antwoord op de vraag of er verwijtbaar medisch onzorgvuldig is gehandeld is niet makkelijk te geven. Er is vaak uitgebreid onderzoek nodig.

Regionaal Tuchtcollege

In sommige gevallen kan het zinvol zijn om een klacht in te dienen bij het Regionaal Tuchtcollege. De uitspraak van het Regionaal Tuchtcollege kan meer duidelijkheid geven. Het is niet zo, dat als de patiënt in het gelijk wordt gesteld daarmee ook vaststaat dat de arts een verwijtbare fout heeft gemaakt.

Er kan alleen een klacht worden ingediend tegen zorgverleners die een BIG-registratie hebben. Er kan een klacht worden ingediend over ‘gedragingen die onder de tuchtnormen in de gezondheidszorg’ vallen. Voorbeelden daarvan zijn: verkeerde diagnose of onjuiste behandeling, onvoldoende informatie over de behandeling, het voorschrijven van verkeerde medicijnen of het schenden van het beroepsgeheim.

Vragen?

Is er iets fout gegaan tijdens jouw medisch traject en is er daardoor sprake van schade? Neem dan gerust contact met mij of mijn collega’s op. Wij bespreken graag of we iets voor jou kunnen betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.