Het Starterscentrum Etten-Leur: het portaal voor starters in Etten-Leur e.o.

09 okt 2015 Algemeen Dimitri Kochx

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
Eind mei is het Starterscentrum Etten-Leur officieel door de burgemeester van Etten-Leur geopend. In virtuele zin weliswaar, maar dat is ook voor een belangrijk deel de dimensie waar het Starterscentrum Etten-Leur actief zal zijn.

Waarom starterscentrum

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld waarom er überhaupt een Starterscentrum is opgericht. Die reden is feitelijk heel simpel. De oprichters van het Starterscentrum zijn Van Oers accountants, Rabobank, Business Centre Etten-Leur, E&L notarissen en AK advocaten zijn er van overtuigd dat wij met de inzet van onze gezamenlijke kennis en ondernemerservaring startende ondernemers verder kunnen helpen met het opzetten van een succesvolle onderneming.

Visie starterscentrum

De bij het Starterscentrum aangesloten lokale ondernemers zijn een goede vertegenwoordiging van alle noodzakelijke disciplines om optimaal te kunnen inspelen op de behoeften van de startende ondernemers. Als je dit dan combineert met de uitstekende samenwerking met de gemeente, zijn echt alle facetten van het starten van een onderneming gedekt zijn. Informatieverstrekking verder die in beginsel gratis zal zijn. Het is dus geen goedkoop verdienmodel. De partners van het Starterscentrum doen dit omdat hiermee direct en indirect een positieve bijdrage aan het bedrijfseconomische klimaat van Etten-Leur wordt geleverd. Iets dat wij als ondernemers uit die gemeente mede tot onze taak rekenen.

Wat is het precies?

Het starterscentrum kan het best omschreven worden als een centraal informatiepunt waar starters terecht kunnen met vragen. Indien gewenst komt de starter uit bij de starterscoördinator, die op zijn beurt starter daar waar nodig door verwijst naar partners van het Starterscentrum, die ze verder zullen helpen. Daarnaast zullen we ook informatieavonden en netwerkmomenten speciaal voor starters gaan organiseren. De eerste activiteit is een Masterclass die Rabobank in samenwerking met het Starterscentrum op 22 oktober 2015 organiseert met als titel: “Masterclass The Next Entrepreneur”. Starter en interesse? Aanmelden kan hier

Over de blogger
Dimitri Kochx

Dimitri is sinds 1999 advocaat, vanaf 2002 bij AK Advocaten. Als Managing Partner vormt hij samen met Theo Quaijtaal het Dagelijks Bestuur van ons kantoor.

Meer artikelen van Dimitri Kochx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.