Hoe is het om een student-stage te lopen bij AK Advocaten?

27 mrt 2022 Letselschaderecht AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Even voorstellen!

Mijn naam is Dachelle van Nijnatten, ik ben 21 jaar oud en volg de master Aansprakelijkheid en Verzekering aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens de master heb ik vier weken full-time stage mogen lopen op de sectie letsel bij AK Advocaten. Benieuwd hoe ik de stage ervaren heb? Lees dan snel verder.

Ik wil meer weten over letselschaderecht

Waarom de keuze voor de letselschadepraktijk?

Tijdens de bachelor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik in het derde jaar de minor dood en letsel gevolgd. De letselschadepraktijk leek mij erg leuk en ik meldde mij daarom aan voor de masterclass Aansprakelijkheid en Verzekering. Een aantal kantoorgenoten van AK Advocaten verzorgde een ontzettend leuke en interessante masterclass. Tijdens deze masterclass sprak het kantoor mij meteen aan door hun openheid en deskundigheid. Daarnaast is AK het grootste kantoor op het gebied van letselschade onder de rivieren. Mijn interesse in dit kantoor was gewekt.

Waarom koos je voor een stage bij AK?

AK Advocaten is al een aantal jaar partner van de master Aansprakelijkheid en Verzekering. In deze master zit een verplichte stageperiode, waarbij studenten uit de partnerkantoren mogen kiezen. Ik had een goed gevoel bij AK Advocaten en wilde er graag achter komen of de letselschadepraktijk bij mij past.

''Ik had een goed gevoel bij AK Advocaten en wilde er graag achter komen of de letselschadepraktijk bij mij past.''

Wat waren je werkzaamheden tijdens de stage?

Op mijn eerste dag werd ik hartelijk ontvangen met een mooie bos bloemen. Ik ben door mijn stagebegeleidster Suzanne geïntroduceerd bij de aanwezige kantoorgenoten. Ik voelde meteen een prettige sfeer op het kantoor hangen.

student-stage

Mijn werkzaamheden bestonden onder andere uit het doen van jurisprudentie onderzoek, het bijwonen van cliëntbesprekingen en het meegaan naar zittingen. Daarnaast heb ik voor verschillende advocaten notities, conceptadviezen en een juridische blog geschreven. Hierbij zijn verschillende soorten aansprakelijkheden aan bod gekomen, zoals bijvoorbeeld wegbeheerdersaansprakelijkheid en werkgeversaansprakelijkheid. De sectie letsel houdt één keer in de twee weken een letseloverleg en een jurisprudentie overleg. Tijdens het letseloverleg worden recente uitspraken besproken, is er een intervisie en bestaat er de ruimte om knelpunten in bepaalde zaken met elkaar te bespreken.

Als student-stagiair bij AK word je nauw betrokken bij zaken en besprekingen en is er ruimte voor eigen initiatieven. Het werk is afwisselend, doordat je meegaat naar besprekingen en zittingen, maar ook tijd doorbrengt op kantoor om notities en andere stukken te schrijven.

Hoe heb je de stage ervaren?

Al met al heb ik in een relatief korte tijd goed kunnen ervaren hoe het werk van een letselschadeadvocaat/jurist eruit ziet. Het was een leerzame en leuke periode waar ik met veel plezier op terugkijk!

Wil je ook graag een student-stage lopen? Lees dan meer informatie over een stage en solliciteer direct naar een stageplaats. Ik raad het je zeker aan!

Ik wil meer weten over een stageplaats

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.