Interview – Achter de toga: wie is Christian?

15 dec 2021 Letselschaderecht Christian Timmer

Christian Timmer is in oktober 2018 gestart als juridisch medewerker op de sectie Letselschade bij Asselbergs & Klinkhamer Advocaten. In juni 2019 werd hij beëdigd als advocaat. Hoewel het voor de hand lag dat hij de medische wereld in zou gaan, wist Christian als student al snel dat hij liever letselschadeadvocaat wilde worden. Wie schuilt er eigenlijk achter zijn toga?

Heb je, net als je collega Anouk, iets speciaals gedaan met je toga?

“Nee, ik heb zelfs nog geen eigen toga. Toevallig heb ik zojuist mijn beroepsopleiding tot advocaat afgerond. Als advocaat-stagiair mag je ook procederen bij de rechtbank, maar daarvoor gebruik ik nu nog een toga van kantoor. Als in juni mijn stageperiode van drie jaar er officieel op zit, is dat een mooi moment om een eigen toga aan te schaffen. Het lijkt mij dan zeker gaaf om de binnenkant een persoonlijke twist te geven.”

Hoe ben je in de advocatuur terechtgekomen?

“Ik kom uit een familie van medici. Mijn vader en zus zijn medisch specialist en mijn moeder had een tandartspraktijk. Er werd bij ons thuis dus veel over medische zaken gesproken. En hoewel mijn zus en ik werden vrijgelaten in onze keuzes, lag het wel voor de hand dat ook ik iets medisch zou gaan doen. Ik heb mij in eerste instantie dan ook ingeschreven voor de studie tandheelkunde. Maar omdat ik werd uitgeloot ben ik rechten gaan studeren. Na een aantel weken kreeg ik te horen dat er alsnog plaats was bij tandheelkunde. Ik heb het nog wel even geprobeerd, maar ik was al te veel geprikkeld door de juridische wereld. Die past veel beter bij mij.”

Wanneer wist je dat je de letselschadepraktijk in wilde?

“Dat wist ik eigenlijk al direct. Mensen helpen die in een situatie zijn terechtgekomen die ze niet zelf kunnen oplossen, is er bij ons thuis met de paplepel ingegoten. En het mooie van de letselschadepraktijk is dat er vaak twee trajecten naast elkaar lopen die met elkaar verbonden zijn. Aan de ene kant het juridische traject en aan de andere kant het medische traject. Daarbij bepaalt het herstel van de klant mede het verloop van de zaak. Die combinatie maakt het voor mij heel aantrekkelijk.”

Je bent geboren en getogen in Zuid-Limburg. Hoe kwam je bij Asselbergs & Klinkhamer terecht?

“Ik kom inderdaad uit Zuid-Limburg. Speciaal voor het werk bij Asselbergs & Klinkhamer ben ik naar Breda verhuisd. Juist omdat ik tijdens mijn studie al wist dat ik de letselschadepraktijk in wilde, heb ik heel bewust gekozen voor A&K. A&K heeft een grote letselschadesectie, ik wist dus dat ik hier direct binnen mijn specialisme aan de slag kon. Ook de komende jaren kan ik mij hier verder specialiseren. Dat vind ik belangrijk.

Zoals het een Limburger betaamt ben ik een echte bourgondiër. Met mijn verloofde ga ik zo vaak mogelijk weekendjes weg en regelmatig uit eten. Gelukkig kan dat ook heel erg goed in Breda en omstreken. Daarnaast maak ik graag mooie wandelingen met onze hond. Je hebt hier de perfecte combinatie van bourgondisch leven, relaxte mensen en de allure van een klassieke stad. Toch is ook de randstad dichtbij. Ik voel mij hier dus heel erg thuis.“

Wat drijft je in je werk, wat maakt jou een goede advocaat?

“Van klanten hoor ik vaak dat ze vinden dat ik rust uitstraal. Dat vind ik een mooi compliment, want ik vind het belangrijk om al in een vroeg stadium een vertrouwensband met ze op te bouwen. Door het ongeval zijn ze in een onoverzichtelijke en onzekere situatie terechtgekomen. Logischerwijs zijn ze dan echt gespannen over wat er allemaal staat te gebeuren. Tijdens het eerste gesprek probeer ik ze daarom zo veel mogelijk gerust te stellen en alles duidelijk uit te leggen. Het is mooi om ze al tijdens dat gesprek te zien ontspannen.

Ook in het vervolg van de zaak probeer ik mijn klanten zo veel mogelijk te ontlasten. Vergeleken met andere juridische zaken duren letselschadezaken vaak lang. Daardoor bouw je een band met je klanten op, je doet het als team. Als we de zaak dan met een mooie regeling kunnen beëindigen, zijn mijn klanten vaak erg opgelucht en blij. Ze kunnen de zaak dan echt afsluiten. Niet alleen juridisch, maar ook emotioneel. Dat helpt hen met het herstel en geeft mij heel veel energie.”

Lees meer over Christian

Over de blogger
Christian Timmer

Christian is gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht en letselschade. Binnen dit specialisme adviseert en procedeert hij onder meer over verkeersongevallen, arbeidsongevallen, beroepsziekten en medische fouten.

Meer artikelen van Christian Timmer
Christian Timmer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.