Interview met Arjan van de Graaf

17 feb 2019 MVO AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
Interview met Arjan van de Graaf, directeur van Prohuis, over de samenwerking met AK Arjan van de Graaf is directeur en mede-eigenaar van Prohuis. Prohuis legt zich als zelfstandig vastgoedontwikkelaar toe op de ontwikkeling van woningen, appartementen, kantoren, bedrijfsverzamelgebouwen en commercieel vastgoed. Daarnaast houdt Prohuis zich bezig met bouwprojectmanagement voor de zakelijke en particuliere markt. Van de Graaf werkt sinds 6 jaar samen met de advocaten van AK. Hoe bevalt deze samenwerking?

Onderdeel van het team

“Ik heb Dimitri Kochx via Boudewijn Baan leren kennen bij de Lighthouse Club (een landelijke vereniging van leidinggevenden in de bouw - red.). Kort daarna zijn wij bij AK terechtgekomen.”
Van de Graaf werkt dan ook veel samen met Dimitri Kochx, maar ook met Judith Vermeeren en Boudewijn Baan. Van de Graaf: “Onze ontwikkeltak is betrokken bij grote projecten. Dimitri en Boudewijn zitten dan vaak mee aan tafel bij het overleg met de gemeente. Ook verzorgen zij onze contracten. Eigenlijk zijn ze bij dat soort grote projecten onderdeel van ons team. Ze zijn als het ware onze afdeling legal.” “Daarnaast verzorgt AK de huurcontracten voor onze beheertak”, vervolgt Van de Graaf. “En als we eens een conflict hebben met een huurder lezen zij achter de coulissen mee.”

Typisch AK

Op de vraag wat nu typisch AK is antwoordt Van de Graaf: “Ze zijn heel goed bereikbaar, toegankelijk en flexibel. We hebben nauw contact en die samenwerking is heel prettig. Het is niet zo dat we overal conflicten hebben, het gaat ons erom dat onze projecten goed gestructureerd en georganiseerd zijn. Dat de afspraken al in het voortraject duidelijk en goed vastliggen. En we zitten ook wel eens in de rechtbank, maar liever niet natuurlijk.” Daarnaast vindt Van de Graaf het positief dat alle juridische expertise onder één dak huist: “Dat is voor ons erg handig, dat maakt het makkelijk schakelen.”

Betrokken

De samenwerking tussen Van de Graaf en AK gaat verder dan alleen het zakelijke. Zo doet ook Van de Graaf op 17 maart aanstaande mee aan de Hollandse 100. Samen met vastgoedadvocaat Judith vormt hij een tweetal: Judith schaatst de 10 kilometer en Van de Graaf maakt vervolgens de 100 kilometer vol met 90 kilometer fietsen. Van de Graaf: “Volgens Judith zit ik te veel stil en was het tijd dat ik eens ging sporten. Ze vroeg me dus of ik de uitdaging van de Hollandse 100 aan wilde gaan, en een uitdaging ga ik niet uit de weg.” Inmiddels is Van de Graaf dus aan het trainen:
“Ik sport nu zo’n 3 maanden met een personal trainer. Die 90 kilometer moet dan ook wel lukken. Al hoop ik stiekem wel dat Sander van Tilburg mij een beetje uit de wind houdt.”

Ook nog meedoen met de Hollandse 100?

Vanuit AK doen dit jaar Sanne, Erik, Anouk, Niels, Judith en Yannick mee. Sander van Tilburg en Arjan van de Graaf maken als klanten het AK team compleet. Ben je geïnspireerd geraakt en houd jij ook wel van een uitdaging? Voeg je dan bij het team! Je mag ons natuurlijk ook steunen met een donatie op de Hollandse 100 teampagina.

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.