Interview Berry Hartman

22 mei 2018 Nieuwsbrief AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
Interview met Berry Hartman over de samenwerking van Thuisvester met AK. Berry Hartman, hoofd van de afdeling vastgoed bij woningstichting Thuisvester, werkt al ruim tien jaar samen met AK. Hoe is die samenwerking tot stand gekomen? En hoe bevalt het?

Thuisvester

Hartman: “Thuisvester is een woningstichting met ongeveer 14.000 woningen in eigendom. Die woningen staan voornamelijk in de vier kerngemeenten: Rucphen, Zundert, Oosterhout en Geertruidenberg. Binnen de afdeling vastgoed doen wij het beheer en onderhoud van die 14.000 woningen, maar ook nieuwbouw, renovatie en herstructurering. Ofwel: alles wat met stenen te maken heeft”. Thuisvester is ongeveer zes jaar geleden ontstaan uit een fusie tussen woningstichting Zorg voor Wonen en woningbouwvereniging Cires. Hartman werkte destijds bij Zorg voor Wonen en had toen al een aantal jaar intensief contact met AK. “Na de fusie is Thuisvester met de vastgoedzaken bij AK gebleven. Binnen AK heb ik vooral contact met Boudewijn Baan. Wij kunnen met al onze zaken over bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen, planschadeverzoeken en milieurecht bij hem terecht”.

Typisch AK

Op de vraag wat nu typisch AK is heeft Hartman van tevoren nagedacht. “Kijk, elk advocatenkantoor weet hoe een procedure werkt, want dat kan je in de wet lezen. Maar AK onderscheidt zich op een aantal punten, waardoor ik weet dat ik ze kan vertrouwen. Om te beginnen is dat de snelheid waarmee ze werken. Ze zoeken altijd tijd om je snel van dienst te zijn”. Hartman vervolgt: “Wat ook fijn is, is dat Asselberg & Klinkhamer ons gevraagd en ongevraagd adviseert. Onlangs attendeerde Boudewijn ons nog op een bestemmingsplan dat ter inzage was gelegd, dat had ik zelf nog niet gezien. Daarbij is de benadering van Boudewijn altijd integraal; als ik in een procedure een notaris of fiscalist nodig heb legt hij vaak het contact”. “Daarnaast, en dat vind ik zelf erg sterk, is de benadering van Asselberg & Klinkhamer heel persoonlijk. We kennen elkaar natuurlijk al vrij lang en dan is het prettig als het contact niet alleen zakelijk is, maar iemand ook geïnteresseerd is in jou als mens”. Tot slot wil Hartman nog kwijt dat de adviezen van AK altijd heel goed leesbaar, concreet en praktisch toepasbaar zijn. “Ik ben zelf jurist, dus ik kan een juridisch advies wel lezen, maar de adviezen gaan ook dikwijls naar bestuurders of collega’s zonder juridische achtergrond. Als zij een besluit moeten nemen is het wel belangrijk dat ze het advies begrijpen”.

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.