Interview met cliënt Sonja van de Geer over de samenwerking

30 mrt 2020 Nieuwsbrief AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Sonja van de Geer is HR Manager bij PET Power, een fabrikant van kunststof (PET) verpakkingen uit Etten-Leur. PET Power produceert potten en flessen voor voedingsmiddelen en voor de farmaceutische- en cosmeticabranche. We spreken Sonja midden in de coronacrisis, om meerdere redenen een hectische tijd bij PET Power.

Corona

“Op dit moment is het heel erg spannend en hectisch. We zitten met ons bedrijf precies in een van de Brabantse besmettingshaarden. Op enkele uitzonderingen na werkt het meeste kantoorpersoneel thuis, maar onze productiemedewerkers kunnen dat niet. Ik heb dan ook een hotline met mijn collega’s om de mensen met klachten te monitoren en tegelijkertijd te zorgen dat het werk gewoon door kan gaan. Want we hebben het bij PET Power op dit moment ontzettend druk. Veel verpakkingen voor desinfecterende gel en desinfectiemiddelen komen bij ons vandaan. We hebben dus een maatschappelijk belang om er, samen met onze medewerkers, voor te zorgen dat onze producten onze klanten bereiken.”

Op de vraag welke maatregelen PET Power heeft genomen antwoordt Sonja: “Om onze productiemedewerkers zo veilig mogelijk te laten werken, werken we met aangepaste roosters. Zo proberen we te voorkomen dat mensen met elkaar in aanraking komen. Daarnaast zagen we dat mensen nog steeds graag samen in de kantine wilden lunchen. We hebben aangegeven dat we dit liever niet meer willen. Daarom hebben we onze conferentieruimte als extra kantine beschikbaar gesteld en de pauzetijden zo veel mogelijk gespreid, zodat er steeds maar een beperkt aantal medewerkers in één ruimte aanwezig is. Deze medewerkers moeten ook anderhalve meter afstand van elkaar houden. En uiteraard zijn we elke dag bezig om te kijken wat er nog meer nodig is.”

Samenwerking met AK

Hoewel Sonja ontzettend druk is, wilde ze toch nog graag ook iets kwijt over haar samenwerking met AK. “We zijn lid van een netwerk in West-Brabant, waar AK regelmatig juridische updates geeft. Via dat netwerk heb ik Jeroen van Kollenburg en Frans van Meer leren kennen. Dat is alweer zo’n tien jaar geleden. Jeroen en Frans doen veel van onze arbeidsrechtszaken en geven tevens advies bij lastige kwesties. Onze samenwerking verloopt heel prettig. Ze zijn allebei ontzettend goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht, dat constant wijzigt en waarin de ontwikkelingen heel snel gaan. Jeroen en Frans stellen ons daar altijd snel en proactief van op de hoogte. Ze organiseren ook regelmatig workshops en updates bij hen op kantoor.”

Op de vraag wat nu typisch AK is vervolgt Sonja: “Ze kennen de organisatie heel goed, ze weten wat er bij ons speelt. Daardoor kunnen ze in zaken heel snel schakelen. En als we ergens mee zitten reageren ze altijd direct. Het maakt voor ons niet uit wie van de twee we bellen. Ze kunnen elkaar feilloos op- en vervangen. Dat werkt heel prettig. Inmiddels heb ik het genoegen gehad een aantal HR professionals te kunnen opleiden, die voor de volgende stap in hun carrière zijn uitgevlogen naar andere werkgevers. Het is leuk terug te horen dat ook zij in hun nieuwe rol de weg naar AK hebben weten te vinden.”

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.