Interview Daan Luijkx

15 nov 2016 Familierecht AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
Daan Luijkx, partner bij H&L Accountants & Belastingadviseurs “Voorkom dat de onderneming door de echtscheiding stil komt te liggen.” Als een huwelijk ontbonden moet worden en er is een onderneming onderdeel van de boedel, is het belangrijk op korte termijn alle facetten te regelen. Hoe langer het duurt, hoe lastiger het wordt. Het kan de bedrijfsvoering zelfs verlammen. Luijkx over de samenwerking hierin met AK.

Scheiden: alles hangt nauw samen

“Als bij een echtscheiding een onderneming in het spel is, moet er veel geregeld worden. De verdeling van de onderneming zelf, de alimentatie en het pensioen dat door de betrokkenen is opgebouwd. Het hangt allemaal met elkaar samen. Zo heeft de afwikkeling van het pensioen en de betaling van alimentatie gevolgen voor de onderneming. Deze verwevenheid maakt dat het beter is de afwikkeling in een keer te doen. Als het te lang duurt, dan kan de onderneming daarvan hinder ondervinden en nog meer schade leiden”, aldus Luijkx.

We hebben elkaar nodig


Bij een echtscheiding waarvan een onderneming onderdeel uitmaakt, werken de accountants en fiscalisten van H&L Accountants & Belastingadviseurs en de familierechtadvocaten van AK dan ook veel samen. “Sterker nog, we hebben elkaar nodig”, gaat Luijkx verder. “Zo krijgt Anoeska van Ginderen (familierechtadvocaat AK) van mij inzicht in wat er allemaal speelt in de onderneming. Tijdens een scheidingsprocedure is het belangrijk dat we steeds met elkaar overleg hebben over de onderneming. Anoeska zelf draagt op haar beurt weer zorg voor de juridische procedure en de regeling van de scheiding.”

Anoeska blijft te allen tijde rustig


“H&L Accountants & Belastingadviseurs is in januari 2000 begonnen in Etten-Leur. In de tussentijd zijn we verhuisd naar Roosendaal en hebben we nog een kantoor geopend in Sprundel. Het contact met AK is echter gelegd in Etten-Leur. Anoeska is vakinhoudelijk zeer bekwaam. Dat merk je wanneer we een casus doornemen: haar visie over hoe de zaak zal verlopen en de rechter zal oordelen, komen doorgaans zeer dicht in de buurt van het uiteindelijke oordeel. Iets anders is dat ze te allen tijde rustig blijft, ook richting de tegenpartij. Cliënten waarderen dit alles ook enorm. Daarnaast is Anoeska ook gewoon een prettige persoonlijkheid om mee samen te werken. Ze komt dan ook met enige regelmaat langs om mij en mijn collega’s bij te praten over ontwikkelingen binnen bijvoorbeeld het huwelijksvermogensrecht.”

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.