Interview met Eric Assink van ANWB Rechtsbijstand

28 nov 2017 Algemeen AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
ANWB Rechtsbijstand en AK werken al twintig jaar samen. Volgens AK-advocaat Ferda van Benthem wordt de relatie gekenmerkt door vertrouwen. Hoe denkt ANWB Rechtsbijstand over de samenwerking? Directeur Eric Assink vertelt.

Twintig jaar

“Wij werken nu zo’n twintig jaar met AK samen, waarvan bijna tien jaar als stichting ANWB Rechtsbijstand. Daarvoor werkte de voorganger van deze stichting ook met AK samen”, aldus Assink. “We hebben veel contact met de letselschaderechtclub, maar voor strafrechtelijke zaken schakelen we Jeroen van Kollenburg in”. “Een van mijn voorgangers bracht mij tien jaar geleden in contact met Ferda”, vervolgt Assink. “Op dat moment werkten we met verschillende kantoren, maar we wilden naar één kantoor toe. Dat kantoor moest niet alleen kwalitatief goed zijn, maar ons ook op een praktische wijze kunnen helpen”.

Afstand

“Wij zitten in Hoogeveen en Den Haag, maar hebben dus gekozen voor een kantoor in Etten-Leur. Dat zegt denk ik wel wat over de kwaliteit. Voor AK is afstand trouwens nooit een probleem: zij reizen daar naartoe waar onze klanten zitten. Enorm prettig.”

Typisch AK

Op de vraag wat nu typisch AK is hoeft Assink niet lang na te denken. “Niet alleen de kwaliteit is erg hoog, ze weten écht waar ze het over hebben, maar ze zijn dus ook zeer praktisch. We kunnen altijd verder met hun adviezen, niet zelden kunnen zij één op één worden doorgestuurd naar de wederpartij”. Assink vervolgt: “Wat voor ons ook fijn is dat veel advocaten ook mediator zijn. Dat maakt dat ze zaken op een andere manier benaderen”. “Daarnaast staat het belang van de klant bij AK altijd voorop. En die klant, dat zijn wij dus niet. Dat is ónze klant, vaak een slachtoffer. Het is heel belangrijk dat slachtoffers, als wij een kantoor inschakelen, zich gekend voelen door dat kantoor. Zij moeten het gevoel hebben dat hun belangen goed worden behartigd. Dat is wat wij zelf nastreven, en dat doet AK ook erg goed”. Volgens Assink komt dat omdat de advocaten van AK makkelijk benaderbaar, laagdrempelig en heel persoonlijk zijn.

Felicitaties

Eric Assink wil AK van harte feliciteren met het jubileum. “Ik wens ze heel veel succes de komende jaren. Van de 35 jaar hebben wij twintig jaar meegemaakt en wij hopen nog zeker twintig jaar samen verder te gaan”. Fotocredits: Microgen / Fotolia

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.