Interview met Freek Schalk, eigenaar van Life & Garden Etten-Leur, over de samenwerking met AK

16 dec 2020 Algemeen AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Freek Schalk is eigenaar van Life & Garden, een tuincentrum in Etten-Leur. Hij nam de zaak over van zijn ouders en werkt sinds een jaar of elf samen met AK Advocaten. In een voor Life & Garden drukke periode, zo vlak voor de feestdagen, wist Freek toch nog even tijd vrij te maken om iets te vertellen over deze samenwerking.

Junior Kamer Etten-Leur

“Nadat ik eerst een aantal jaar werkervaring had opgedaan bij twee andere tuincentra, ben ik elf jaar geleden ‘thuis’ gaan werken en heb ik stapsgewijs het bedrijf overgenomen van mijn ouders. In die periode leerde ik ook Dimitri Kochx kennen, bij de Junior Kamer Etten-Leur. Dit is een leuke club ambitieuze mensen, vaak ondernemers, die zich maatschappelijk willen inzetten, hun netwerk willen vergroten en zich op persoonlijk vlak willen ontwikkelen. Toen Dimitri vlak nadat ik erbij kwam de Junior Kamer verliet, werd hij opgevolgd door Judith Vermeeren. Met haar werk ik nu al zo’n tien jaar samen. We hebben elkaar in die periode goed leren kennen.”

Op de vraag of hij AK wel eens inschakelt voor juridisch advies antwoordt Freek: “Jazeker. Door ons contact bij de Junior Kamer kwam ik al snel meer te weten over het kantoor en het specialisme van Judith. Zij houdt zich veel bezig met vastgoed- en huurrecht. Dat was voor mij wel interessant. Ik heb haar dus een aantal keer ingeschakeld voor advies. Daarnaast heb ik intensief samengewerkt met Hans van Oijen en Erik van Loon. Maar inmiddels ken ik heel veel mensen bij AK, want AK is ook een klant van Life & Garden. Wij leveren al hun boeketten en verzorgen de kantoorbeplanting.” 

Samenwerking met AK

”Wat ik waardeer in AK, is hun enorme vakinhoudelijke kennis en ervaring,” gaat Freek verder. “Het maakt niet uit of ik nu met Judith spreek, of met Hans of Erik, ze hoeven nooit iets op of uit te zoeken. Ze komen direct met een aanpak, waarbij ze ook al aan kunnen geven waar we tegenaan zullen lopen en waar we rekening mee moeten houden. Je hebt dus altijd snel een antwoord waar je iets mee kunt. Trouwens, ook als iets niet mogelijk is, hoor je dat meteen. En wat ook zo fijn is: de lijnen zijn heel kort. Ik heb ze altijd direct zelf aan de lijn of aan tafel."

Op de vraag wat nu typisch AK is vervolgt Freek: “Als kantoor nemen ze de tijd voor je. Daarbij is er zowel ruimte voor het zakelijke als voor het menselijke aspect. Als mensenmens vind ik dat heel prettig. Aan de andere kant zou ik ze ook niet graag tegenover me hebben,  het zijn echte bijters, die hun werk met veel passie doen. Als je met ze over hun vak spreekt, straalt die passie er vanaf.”

Freek schalk

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.