Interview met Jeroen van den Heuvel, CEO van ASC Group

26 feb 2018 Nieuwsbrief AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
  De Aluminium Scaffolding Company, ofwel de ASC Group, richt zich wereldwijd op de productie, productinnovatie, lease en verkoop/verhuur van onder meer steigers, trappen en ladders. CEO Jeroen van den Heuvel bouwde het bedrijf in 26 jaar van de grond af op, daarbij een groot deel van de tijd bijgestaan door AK. Onlangs ging hij met een afsplitsing, Alumexx, naar de beurs. Hoe denkt hij over de samenwerking met AK?

Intensieve samenwerking

“De eerste contacten zijn al van zo’n twintig jaar geleden, maar vooral de laatste vijf jaar werken we heel intensief met elkaar samen. Ongeveer 80% van de tijd is dat met Hans van Oijen, maar ik werk ook met Erik van Loon en in vastgoedzaken met Boudewijn Baan en Steven van Hengel”, aldus Van den Heuvel. “De reden dat ik zo graag met Hans werk is dat onze karakters vrij dicht bij elkaar liggen”, vervolgt Van den Heuvel. “Hans is heel direct en heeft een no-nonsense-mentaliteit, dat past precies bij onze bedrijfsvoering. Daarnaast probeert hij altijd in belangen te denken en zo lang mogelijk uit de rechtszaal weg te blijven. Ik heb gemerkt dat rechters dat, als het uiteindelijk wel een zaak wordt, erg waarderen. Uiteindelijk zit niemand te wachten op lang slepende zaken waarbij de kosten voor iedereen oplopen, ook rechtbanken niet.” De intensieve samenwerking gaat verder dan de samenwerking tussen ASC Group en AK. “Ik werk veel samen met een accountant en fiscalist, Koen Doomen van Doomen & Quist. Als dat nodig is schakelt Hans net zo makkelijk met hem, dat is erg prettig.”

Typisch AK

Op de vraag wat nu typisch AK is antwoordt Van den Heuvel: “Ze nemen mijn problemen echt uit handen. Ik heb ASC Group zelf opgebouwd, met heel veel passie. Ik kan dan in een conflict nog wel eens emotioneel reageren of ongeduldig zijn. Hans nodigt mij dan uit voor een kopje koffie, laat mij uitrazen en komt vervolgens met de juridische analyse en een realistische aanpak. Bovendien zegt hij het ook als de situatie voor mij minder gunstig is, maar maakt daar dan weer wel een gezamenlijk probleem van.” Volgens Van den Heuvel is dat essentieel voor goede advocaten. “Zo weten Boudewijn Baan en Steven van Hengel weer precies de juiste toon te vinden bij de ambtelijke instanties. Die contacten laat ik dus liever aan hen over.” Verder vindt Van den Heuvel het prettig dat AK beschikt over een netwerk van kantoren met andere specialismen. “Zij weten heel goed waar zij goed in zijn. Als zij een bepaalde expertise niet in huis hebben, zijn zij daar heel eerlijk in en verwijzen ze je door naar een gespecialiseerd kantoor. Ze willen echt het beste voor hun klanten.”

Beursgenoteerd

“Per 1 januari 2018 zijn wij met Alumexx beursgenoteerd. Daarbij heeft Hans ook meegekeken, meegedacht en geadviseerd. Zo heb ik in de voorbereiding aandelen van ASC Group verkocht aan leden van het MT. Sommigen van hen werken al meer dan twintig jaar bij ons, en hebben nu dus ook een aandeel in de zaak. Daardoor kan het bedrijf eventueel ook verder zonder mij. Dat traject hebben Hans en Koen Doomen echt fantastisch begeleid. Verder geeft een beursnotering heel veel energie, maar het is natuurlijk ook heel serieus en er komt veel bij kijken. Hans heeft daarbij veel voorbereid, in gang gezet en mij er uiteindelijk doorheen gesleept. We gaan nu met Alumexx internationaal de markt in, een onwijs mooie uitdaging.”

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.