Interview met Juul de Coninck, conrector P&O bij de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur

28 sep 2016 Nieuwsbrief AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
“De KSE is een grote scholengemeenschap. Dagelijks zijn er wel meer dan 2500 mensen aanwezig. Dit zorgt voor dynamiek en reuring en soms ook voor problemen. Op het gebied van arbeidsrecht schakel ik dan AK in". Juul de Coninck legt uit waarom.

Arbeidsrechtelijke kwesties in het onderwijs

“Een schoolgemeenschap met een omvang als die van ons, kun je vergelijken met een bedrijf”, begint Juul de Coninck zijn verhaal. “Natuurlijk willen we de lijnen tussen de leerlingen, docenten en de schoolleiding kort houden. Tegelijk moet alles georganiseerd verlopen, om als scholengemeenschap te kunnen continueren. Arbeidsrechtelijke kwesties zijn ons dan ook niet vreemd. Neem de cao voortgezet onderwijs, die biedt ruimte voor meerdere interpretatiemogelijkheden. Daarbij is de sociale regelgeving waarmee wij te maken hebben erg complex. Dit zijn kwesties waarin Jeroen van Kollenburg ons adviseert.”

Geschiedenis maakt ‘de klik’

“Iedere organisatie wil een advocaat die volledig up-to-date is en kennis van zaken heeft. Het hebben van een klik – denk aan het delen van dezelfde interesses of gevoel voor humor - kun je echter niet afdwingen. Toch is het een prettige bijkomstigheid”, vertelt Juul de Coninck met een glimlach. De klik met Jeroen is er zeker. Ik ben van origine geschiedenisdocent. Dit vak spreekt mij erg aan en Jeroen toevallig ook. Dan kun je wel raden waar wij het af en toe over hebben, voordat we overgaan op serieuze zaken”.

Buiten eigen kaders denken

De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) heeft het arbeidsrecht de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Ook KSE moest op dit vlak bijgeschoold worden. Binnen ACE (HR-platform in de regio van Etten-Leur, waar veel werkgevers bij zijn aangesloten) hebben wij hier een aantal informatiebijeenkomsten over gehad. Delen hiervan zijn verzorgd door AK, soms bij hun op kantoor. “Dus ook buiten arbeidsrechtelijke kwesties zien we elkaar en houdt het team ons op de hoogte. Dat bevordert de samenwerking”, aldus Juul de Coninck.

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.