Interview met Judith Vermeeren & Suzanne van Reedt Dortland over toetreden tot maatschap AK

11 feb 2022 Letselschaderecht AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Op 1 januari 2022 zijn Suzanne van Reedt Dortland (sectie Letselschade) en Judith Vermeeren (sectie Vastgoed- en Omgevingsrecht) toegetreden tot de maatschap van AK Advocaten. Zowel voor henzelf als voor de andere partners een feestelijk moment; tijd dus voor een interview.

Gefeliciteerd! Jullie waren sinds 1 januari 2019 al salary-partner, wat gaat er veranderen nu jullie zijn toegetreden tot de maatschap?

Suzanne: “De belangrijkste verandering is dat Judith en ik sinds 1 januari van dit jaar mede eigenaar zijn geworden van kantoor. Hierdoor kunnen we samen met onze collega’s de koers van kantoor gaan bepalen. Dat is mooi.”

“Het salary-partnerschap was een mooie opstap,” vervolgt Judith. “Als salary-partner kregen we op een andere manier met het wel en wee van kantoor te maken dan je als medewerker gewend bent. Het runnen van een goed advocatenkantoor behelst zoveel meer uitdagingen dan alleen goed zijn op juridisch vlak. Ook zie je de andere partners in een andere rol dan wanneer je elkaar in zaken of aan de lunchtafel spreekt. En je leert de achtergrond van bepaalde besluiten beter kennen. Het is goed als je, voordat je daadwerkelijk besluit toe te treden, alvast hebt kunnen ervaren hoe de groep samenwerkt.”

Suzanne: “Overigens maakt het feit dat wij nu zijn toegetreden tot de maatschap voor onze klanten geen verschil. Onze werkwijze en dienstverlening in zaken blijft natuurlijk gewoon hetzelfde.”

Ik ga contact opnemen

De maatschap bestaat nu uit vier vrouwen en één man. Wat zegt dat over AK?

“Onze beroepsgroep is vrij conservatief,” aldus Suzanne. “Ik vind het een positieve ontwikkeling dat AK alleen kijkt naar talent, en daarmee ook vrouwen de kans biedt om op te klimmen tot in de maatschap. Wij hoeven ons geen Peter te noemen.” Judith: “Binnen de advocatuur is dat inderdaad best bijzonder. Natuurlijk hebben andere kantoren ook vrouwelijke partners, maar bij de middelgrote en grote advocatenkantoren vormen de heren toch overduidelijk de meerderheid.” Net als Suzanne heb ik binnen AK nooit gemerkt dat er anders wordt gekeken naar vrouwen dan naar mannen. Een jaar of zes geleden was ik binnen de sectie vastgoed de enige dame. Dat is nu echt wel anders. Dat werkt inspirerend, merk ik ook aan de jonge vrouwelijke talenten op ons kantoor.”

Suzanne: “Los van de man-vrouwverhouding is er met de toetreding van Judith en mij ook gekozen voor een jongere generatie binnen de maatschap. Ook dat vind ik een gezonde ontwikkeling. Inmiddels zijn wij allebei niet meer piepjong, maar wij weten wel goed wat er speelt in de generatie die na ons komt.” “Die generatie kijkt tegen heel veel zaken binnen de advocatuur anders aan,” vult Judith aan. “Suzanne en ik kunnen ons daar goed in verplaatsen en nemen dat geluid regelmatig mee de maatschap in. Gelukkig staan de andere partners daar ook voor open.”

benedenaanzicht tussen hoge gebouwen.

"Een ambitie was om onze dienstverlening voor slachtoffers nog laagdrempeliger en toegankelijker te maken"

Wat zijn jullie ambities?

Suzanne: “Toen ik salary-partner werd heb ik eens gezegd dat ik vond dat wij met onze letselschadesectie te bescheiden waren. De afgelopen jaren hebben we al stappen gemaakt om de sectie on- en offline meer op de kaart te zetten, daar gaan we de komende tijd mee door. Met 17 letselschadespecialisten zijn wij inmiddels een grote landelijke speler. We werken niet alleen voor particulieren; ook zorgverzekeraars, schaderegelingskantoren en assurantietussenpersonen weten ons goed te vinden. Dat mogen we nog wel wat meer uitdragen.“

“Een andere ambitie was om onze dienstverlening voor slachtoffers nog laagdrempeliger en toegankelijker te maken,” vervolgt Suzanne. ”Ook daar hebben we de afgelopen jaren de nodige stappen in gemaakt. Zo zijn we kort geleden bijvoorbeeld gaan vloggen. Een vlog is veel toegankelijker dan een lap tekst, we merken dat onze klanten dat waarderen. Maar we zijn er nog niet. Veel slachtoffers vinden het nog steeds spannend om naar een advocaat te stappen.”

Judith: “Dat laatste speelt in de vastgoedpraktijk zelden. Wij staan met name aannemers, ontwikkelaars, woningcorporaties en zorginstellingen bij; vaak zijn dat terugkerende klanten. Verschillende klanten, maar bijvoorbeeld ook accountantskantoren, hebben inmiddels zelf een of meer ‘all round’ juristen in dienst. Zij benaderen ons met hun specialistische vragen. Dat heeft ons werk de afgelopen jaren uitdagender gemaakt, maar vooral leuker. De kracht en toegevoegde waarde van de sectie vastgoed- omgevingsrecht van AK zit in het feit dat wij met ons team van negen specialisten de klant op hoog niveau en daarom zeer efficiënt kunnen adviseren in alle fasen van een vastgoedontwikkeling en -exploitatie. Een niche is leuk, maar onmisbaar zijn ook de korte lijntjes met onze kantoorgenoten, van de sectie ondernemingsrecht bijvoorbeeld. AK biedt de klant verschillende niches onder één dak. Daar wil ik AK op ingericht houden én doorontwikkelen. De afgelopen twee jaar is ons team versterkt met een paar toppers. Gezien de groei van de praktijk en de ambitie van niet alleen mijzelf maar ook mijn kantoorgenoten, hopen we de komende jaren ons team verder uit te breiden.”

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.