Interview met Suzanne van Reedt Dortland

10 jun 2019 Nieuwsbrief AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Interview met Suzanne van Reedt Dortland, sinds 1 januari 2019 partner bij AK

Ze is sinds 2008 advocaat en vanaf 2012 werkzaam in de letselschadepraktijk van AK. Op 1 januari 2019 is Suzanne partner geworden. Welke weg heeft zij afgelegd? Welke ambities heeft ze? En hoe ziet zij de toekomst van de advocatuur en haar sectie?


Verschil maken voor slachtoffers

“Ik heb mijn advocatenopleiding gevolgd bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag. Na een aantal jaar wilde ik meer ‘letselschade’ gaan doen. Dat deed ik bij Pels Rijcken ook al wel, maar daar vertegenwoordigde ik vooral de grote verzekeraars, niet de slachtoffers."

Ik zocht meer maatschappelijke betrokkenheid en wilde graag het verschil kunnen maken voor slachtoffers. Zo kwam ik bij AK terecht. AK is op dat gebied landelijk actief en de grootste speler in het zuiden van het land.

"Er werken alleen maar specialisten die elkaar scherp houden en samen voor de slachtoffers door het vuur gaan. Het niveau is hoog, de betrokkenheid groot.” vertelt Suzanne.

Verschillende generaties

“Toen ik bij AK kwam werken had ik niet direct de ambitie om partner te worden. Ik wilde vooral het beste uit mijzelf halen en daarmee slachtoffers die iets vreselijks is overkomen zo goed mogelijk bijstaan. Maar langzaamaan groeide het idee dat ik ook voor de sectie en kantoor meer verschil wilde gaan maken.”

“Ik ben nu 36 en ik vind het mooi dat bij AK ook een jonger geluid zijn weg vindt in de organisatie. Zowel de wensen van de nieuwe generatie advocaten als de markt veranderen op dit moment in rap tempo. Advocaten die nu starten vinden bijvoorbeeld hun work life balance veel belangrijker dan 20 jaar geleden.

Ook de nieuwe generatie klanten heeft een ander beeld van een advocatenkantoor en wat je daarvan kunt verwachten. Het helpt dan als mensen van verschillende generaties je kantoor vertegenwoordigen, zodat je ook verschillende generaties bereikt.

“Dat ik nu partner ben maakt voor mijn klanten uiteraard geen enkel verschil. De dienstverlening blijft hetzelfde. Waar mogelijk wordt die dienstverlening continu geoptimaliseerd en aangepast aan de wensen van de klant.”

Ambities

“De advocatuur specialiseert steeds verder. Dat zien we ook in onze letselschadepraktijk. Wij bieden op dat vlak hoogwaardige dienstverlening, waarbij onze klanten gedurende het hele proces één vaste vertrouwenspersoon hebben. Maar ik zie het als onze opdracht om Asselbergs & Klinkhamer voor slachtoffers nog laagdrempeliger en toegankelijker te maken. Om nog meer naast ze te staan en ze mee te nemen. Bijvoorbeeld door hele ingewikkelde leerstukken zo eenvoudig en behapbaar mogelijk te maken. Zodat het duidelijk is welke afweging zij bij elke stap kunnen maken.”

“Ook wil ik helpen om onze sectie nog beter op de kaart zetten. Misschien zijn we daarin nog wel een beetje te bescheiden. Wij mogen klanten veel meer laten zien en voelen dat wij de expertise in huis hebben om die klant optimaal te bedienen, van advies te voorzien. En als het echt niet anders kan halen we voor die klant zijn gelijk in de rechtszaal.”

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.