Interview met Tonny Vromans, eigenaar van BVR Groep, over de samenwerking met AK

16 mrt 2022 Omgevingsrecht AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Tonny Vromans is directeur en eigenaar van BVR Groep, een – zoals hij zelf zegt – ‘ontwikkelende bouwer’ uit Roosendaal. BVR Groep werkt al ruim 25 jaar samen met AK, voornamelijk op het gebied van het ondernemingsrecht en het vastgoed- en omgevingsrecht.

BVR Groep

Van oorsprong is BVR Groep een familiebedrijf. “Mijn vader is het bedrijf in 1984 gestart. In 2013 volgde helaas een faillissement, waarna mijn zus, onze compagnon Peter Suijkerbuijk en ik een doorstart hebben gemaakt. Mijn zus werkt nu nog twee dagen per week in de zaak, Peter en ik vormen de directie. Op dit moment hebben we ongeveer 155 medewerkers in dienst.”

BVR Groep is op veel terreinen actief: vastgoedontwikkeling, transformatie, woningbouw, utiliteitsbouw, herstructurering, stadsvernieuwing, renovatie, restauratie, mutatie- en meerjarenonderhoud en nazorg. “We hebben verschillende vestigingen,” vervolgt Tonny. “De ontwikkelingstak en de nieuwbouwtak zitten in Roosendaal. Ook hebben we hier 48 man van de restauratie-, mutatie- en onderhoudsafdeling met busjes rondrijden. Zij werken voornamelijk voor woningbouwcorporaties. En in Gorinchem zit nog een zelfstandige vestiging die zich onder meer bezighoudt met werkzaamheden voor netbeheerders, maar ook met nieuwbouwprojecten in Utrecht en Zuid-Holland.”

''We weten precies wat we aan elkaar hebben. Dat is heel prettig samenwerken.''

Tonny Vromans

Samenwerking met AK

BVR Groep werkt al sinds jaar en dag samen met AK Advocaten. Tonny: “Ik denk zeker al zo’n 25 tot 30 jaar. Mijn vader had een langdurige en warme samenwerking met Rolf Klinkhamer, een van de oprichters van het kantoor. Ook werkte hij veel samen met Hans van Oijen. Het was niet zo dat we nu zo vaak rechtszaken hadden, Rolf en Hans waren meer sparringpartners. Niet alleen op het gebied van bouwrecht, maar ook op het gebied van ondernemingsrecht.”

Op dit moment werkt Tonny veel met Dimitri Kochx, Boudewijn Baan en Judith Vermeeren. “Zij ondersteunen ons op het gebied van ondernemingsrecht en bij onze aanbestedings- en bouwteamcontracten. Voor de ontwikkelingstak doen ze de laatste tijd ook veel huurrecht.”

Typisch AK

Op de vraag wat hij prettig vindt aan de samenwerking met AK, antwoordt Tonny: “De samenwerking die mijn vader met AK had, is meegegroeid in de tijd. Ik heb nu andere sparringpartners dan mijn vader destijds, maar we zijn nog altijd erg tevreden over AK. De samenwerking is heel laagdrempelig. Omdat ze ons bedrijf zo goed kennen, zijn de lijnen kort en kunnen ze snel schakelen. Daarnaast passen onze culturen goed bij elkaar. Net als zij zoeken wij ook altijd naar een oplossing, we zijn niet uit op een keihard juridisch gevecht. We weten dus precies wat we aan elkaar hebben. Dat is heel prettig samenwerken.”

Ik ga contact opnemen

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.