Interview met drie partners over 35 jaar AK

28 nov 2017 Algemeen AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
Wat hoor je als je deze drie partners Ferda van Benthem, Dimitri Kochx en Jeroen van Kollenburg, met samen bijna 65 jaar ervaring bij AK, aan het woord laat over 35 jaar AK? Trots uiteraard. Maar ook een gesprek over echte betrokkenheid, samen met je klanten successen behalen en meegaan met je tijd.

Mooiste zaak

Ferda is sinds 1990 aan AK verbonden en gespecialiseerd in letselschadezaken, Dimitri werkt sinds 2000 bij het kantoor en heeft het vastgoedrecht als specialisme. Jeroen is sinds 1997 bij AK en houdt zich bezig met het arbeidsrecht en het (verkeers)strafrecht. Als ze gevraagd wordt naar hun mooiste zaak spat de energie er vanaf. Ferda’s mooiste zaak was haar eerste letselschadezaak. “Ik heb daar zó veel energie van gekregen, daar teer ik na 27 jaar advocatuur nog steeds op. Mijn keuze voor de advocatuur werd er echt door bevestigd”, aldus Ferda. [caption id="attachment_9105" align="alignnone" width="567"]Ferda van Benthem Ferda van Benthem kreeg van haar eerste letselschadezaak veel energie[/caption] Ook Jeroen en Dimitri komen met sprekende voorbeelden, van een razendsnel kort geding tot een eindeloos lijkende procedure tot aan de Hoge Raad, waarin uiteindelijk toch ook het juridisch gelijk werd gehaald. Maar niet alleen rechtszaken komen ter sprake. Ook het advieswerk, toch het grootste deel van de dagelijkse praktijk, geeft veel voldoening. Dimitri: “Het liefst schrijf ik zo’n helder contract dat de klant het nooit hoeft te gebruiken”. [caption id="attachment_9107" align="alignnone" width="567"]Dimitri Kochx Het advieswerk geeft Dimitri Kochx veel voeldoening[/caption]

Betrokken

Alle drie zijn ze trots op de werkwijze van AK, die zij zonder uitzondering bestempelen als ‘écht betrokken’. Ze durven dan ook de stelling wel aan: “Veel kantoren zeggen wel dat ze betrokken zijn, maar wij zijn het ook echt. Onze collega’s zijn zowel betrokken bij elkaar, als bij onze klanten”. Was dat eerste destijds voor alledrie een belangrijke reden om bij AK te gaan werken, het laatste is juist voor veel klanten de reden om zich voor langere tijd aan het kantoor te verbinden. Jeroen: “Dat klanten onze betrokkenheid weten te waarderen blijkt uit het feit dat de relatie met veel zakelijke klanten, ondanks alle wisselingen bij die bedrijven, al meer dan 20 jaar standhoudt”. [caption id="attachment_9108" align="alignnone" width="567"]Jeroen van Kollenburg Jeroen van Kollenburg hecht veel aan goede relaties met zijn cliënten[/caption] Dimitri vult daarbij aan dat de betrokkenheid bij zakelijke klanten niet afwijkt van de betrokkenheid bij particulieren: “Voor een kantoor van onze omvang zijn we redelijk uniek. We bedienen 50% zakelijke en 50% particuliere klanten. Het maakt voor ons niet uit, we gaan op dezelfde manier met ze om: betrokken en zo laagdrempelig mogelijk”.

Fatsoenlijk

Volgens Ferda was het motto waarmee Marc Asselbergs en Rolf Klinkhamer 35 jaar geleden het kantoor begonnen ‘je klanten fatsoenlijk behandelen’. Ferda: “En daar komt het in de basis nog steeds op neer. We lopen onze benen onder ons lijf vandaan om onze klanten fatsoenlijk te behandelen en dat doen we graag. Daar hoort natúúrlijk bij dat we met onze tijd meegaan en aanhaken op de technologische ontwikkelingen”. Jeroen: “Natuurlijk zijn we altijd mobiel en per mail bereikbaar. De wereld wordt sneller, dus wij ook”. Volgens Dimitri is het daarbij een uitdaging om continu te blijven zoeken naar mogelijkheden om klanten nog efficiënter van dienst te zijn. Zo is AK de AKdemie gestart, waarmee zij actief juridische kennis deelt met haar klanten. Ook komt er binnen afzienbare tijd een online tool beschikbaar, waarin de meest voorkomende overeenkomsten, brieven en (eenvoudige) processtukken binnen het vastgoedrecht zijn opgenomen. “Onze klanten kunnen als zij dat willen dus eerst zelf aan de slag, maar wij staan altijd paraat om ze met raad en daad bij te staan” aldus Dimitri. Jeroen vult aan: “Want het liefst werken we samen met onze klanten aan succesvolle zaken”.

De komende 35 jaar

Op de vraag of de partners nog meer uitdagingen zien voor de komende 35 jaar, komen zij samen tot de conclusie dat waarschijnlijk van advocaten gevraagd zal worden om nóg gespecialiseerder te worden. En het antwoord op de vraag of zij het ook als uitdaging zien om ook de komende 35 jaar zo’n betrokken kantoor te blijven? “Ja natuurlijk, maar dat zit er na 35 jaar ook wel erg diep ingebakken hoor”. Waarna ze alle drie weer snel afscheid nemen, om voor hun klanten hun benen onder hun lijf vandaan te rennen.

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

2 reacties op “Interview met drie partners over 35 jaar AK”

 1. Beste mevrouw Ferda Van Benthem en collega’s.
  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal 35 jaar AK.
  En hoop dat jullie nog vele jaren goede hulp mogen bieden.
  De goede hulp die ik zelf bij jullie heb mogen ervaren.
  Hartelijke groeten
  Nicole van Damme-Deyne

 2. Beste samenwerkingspartners,

  Want zo zie ik jullie! We werken al jaren samen.Met HBS als klant van jullie kantoor. Binnen het ACE netwerk om de arbeidsmarkt te verbeteren. Met veel plezier en energie. Vernieuwend en gedreven.
  Ik wens jullie een gezonde en energieke volgende 35 jaar!
  Andreas van den Goorbergh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.