Interview Peter de Haan - Asselbergs & Klinkhamer advocaten

Interview Peter de Haan

22 mei 2018NieuwsbriefAsselbergs & Klinkhamer

Even voorstellen: Peter de Haan, sinds 1 mei 2018 in dienst bij Asselbergs & Klinkhamer. Hij is krap twee weken in dienst, maar durft zich toch al te wagen aan een typering van het kantoor: “Juridisch hoog niveau, mooie cliënten en een hele collegiale sfeer”. Anders dan je van een jurist op een advocatenkantoor zou verwachten, is Peter een bèta. “Ik kom uit een echte bouwfamilie. Mijn vader heeft altijd in de bouw gewerkt, mijn neven hebben een eigen aannemers- en schilderbedrijf en meerdere familieleden hebben Civiele Techniek gestudeerd. Ikzelf vond de bouw ook interessant en ben in eerste instantie Civiele Techniek gaan studeren. Tijdens die studie heb ik een paar rechtenvakken gevolgd en ook dat vond ik interessant, dus heb ik na mijn afstuderen ook nog Nederlands recht gestudeerd. Tijdens die studie bleek dat ik pleiten erg leuk vond. Zo ben ik de advocatuur in gerold”. Peter heeft zijn technische en juridische kennis altijd goed kunnen combineren. Vanaf 2008 als advocaat omgevingsrechtrecht bij AKD, later als jurist bij de bouwunit van de Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State. Peter: “Daar heb ik mij beziggehouden met zaken over vergunningen, handhaven en bestemmingsplannen, eigenlijk alle zaken die ik nu als advocaat weer doe. Ik heb daar van binnenuit kunnen zien hoe een zaak door de hoogste bestuursrechters wordt beoordeeld. Ik ben blij dat ik die ervaring mee kan nemen naar Asselbergs & Klinkhamer”. Tijdens zijn periode bij de Raad van State is Peter gepromoveerd in het bouwrecht. In oktober 2017 verscheen zijn proefschrift.

Asselbergs & Klinkhamer

Op de vraag hoe zijn overstap naar Asselbergs & Klinkhamer tot stand is gekomen, antwoordt Peter: “Asselbergs & Klinkhamer toonde interesse toen ik net mijn proefschrift had afgerond. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en wilde eigenlijk graag terug de praktijk in, dus zij kwamen op het juiste moment. Daarnaast heeft Asselbergs & Klinkhamer een hele mooie vastgoedafdeling, die ook nog eens publiek bouwrecht doet, mijn specialisatie. Bovendien kende ik uit mijn vorige periode als advocaat nog een paar leuke mensen bij het kantoor, waardoor ik wist dat er een collegiale sfeer hangt. En ook niet onbelangrijk: ik wilde weer in Noord-Brabant werken”.

Toekomst

Waar kijkt Peter de komende jaren naar uit? “Ik vind het om te beginnen ontzettend leuk om weer in de praktijk te werken. Er liggen al veel dossiers op mijn bureau en ik heb inmiddels mijn eerste zitting ook alweer achter de rug. Verder kijk ik erg uit naar duidelijkheid over nieuwe wetgeving en dan met name de Omgevingswet en het wetvoorstel Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Dit wetsvoorstel gaat grote gevolgen hebben voor de bouw en iedereen die daarbij betrokken is; niet alleen voor opdrachtgevers en aannemers, maar ook voor gemeenten. Zo zal er veel veranderen in de aansprakelijkheid van aannemers, maar ook het bouwtoezicht op de bouwplaats wordt anders, waardoor er op een andere manier gebouwd moet worden. Al met al zal het er voor partijen een stuk ingewikkelder op worden, maar voor juristen alleen maar interessanter”.

Over de blogger
Asselbergs & Klinkhamer

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van Asselbergs & Klinkhamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.