Interview met Remco Baartmans (Alumet) over de samenwerking met AK

15 dec 2021 Arbeidsrecht AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Remco Baartmans is directeur en eigenaar van Alumet. Alumet, een familiebedrijf uit Etten-Leur, is gespecialiseerd in het anodiseren van aluminium raamkozijnen en gevelpanelen. Het bedrijf bestaat sinds 1967 en telt zo’n 70 medewerkers.

Anodiseren

Remco: “Anodiseren is een elektrochemisch proces, waarbij we het metaaloppervlak omzetten in een decoratieve, duurzame, corrosiebestendige en slijtvaste oxidelaag. Daarmee creëren we een decoratieve bescherming van het metaal en bieden we een alternatief voor poedercoaten of lakken. Het voordeel van anodiseren is dat je er na afloop bijna geen omkijken meer naar hebt. Er is heel weinig onderhoud nodig en er treedt geen verkleuring, glansverlies en corrosie op.”

“De meeste mensen kennen anodiseren alleen van de kleur zilvergrijs,” vertelt Remco. “Maar wij zijn gespecialiseerd in verschillende kleuren, zoals brons, goud, koper, zwart, rood en groen. In totaal bieden wij zo’n 40 verschillende kleuren en kleurtinten. Daarmee zijn wij uniek in de wereld.”

Vanwege deze niche werkt Alumet wereldwijd aan prestigieuze projecten, vaak voor toparchitecten als Renzo Piano, Rem Koolhaas en David Chipperfield. Remco: “In Nederland is de ‘schoen’ van ING in Amsterdam bijvoorbeeld een beroemde blikvanger waar we aan meegewerkt hebben. Binnenkort mogen we aan de slag voor het nieuwe hoofdkantoor van Rolex in New York. Maar we doen ook kleinere projecten, zoals een metrohalte op de Champs Élysées in Parijs. Die is nu helemaal goud.”

Samenwerking met AK

Remco werkt al sinds jaar en dag samen met AK Advocaten. “Meestal is dat op het gebied van arbeidsrecht,” vervolgt Remco. “Dan werk ik samen met Frans van Meer en Jeroen van Kollenburg. En heel af en toe vraag ik ook andere advocaten van AK om advies, bij een conflict met een leverancier bijvoorbeeld. Conflicten met afnemers komen gelukkig vrijwel nooit voor.”

“Jeroen van Kollenburg ken ik al heel wat jaren. We hebben dus al een en ander meegemaakt,” vervolgt Remco lachend. “Lang geleden was ik in gesprek met een medewerker die de Nederlandse taal niet zo goed machtig was. We hadden hem gevraagd een brief te ondertekenen waarin hij toestemming gaf om zijn pensioengegevens op te vragen. Na afloop raakte hij daarover totaal onnodig volledig in de stress, hij was in de veronderstelling dat hij voor zijn ontslag had getekend. Ik kreeg dat niet meer uit zijn hoofd gepraat. Op een gegeven moment raakte hij zo in paniek, dat hij besloot de brief op te eten. Toen zaten we wel even raar te kijken. Gelukkig is het met deze medewerker allemaal goedgekomen.”

Typisch AK

Op de vraag wat hij prettig vindt aan de samenwerking met AK, antwoordt Remco: “De samenwerking bevalt goed. Het is prettig dat het kantoor verschillende disciplines in huis heeft en de advocaten binnen die disciplines gespecialiseerd zijn. Daardoor hoef ik maar met één kantoor zaken te doen. Daarnaast vind ik het prettig dat ze ook in Etten-Leur zitten. Er speelt bij ons niet zo heel vaak iets, maar als ik een vraag heb, kunnen we gewoon even bij elkaar langs.”

Neem contact op

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.