Interview met advocaat Renata Königel

30 mrt 2020 Nieuwsbrief AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Sinds 1 februari 2020 is Renata Königel advocaat vastgoedrecht bij AK. Na een carrière als jurist bij verschillende Nederlandse gemeenten, heeft Renata in 2013 de overstap naar de advocatuur gemaakt.

Bestuursrecht

“Ik heb in verschillende juridische functies bij de gemeenten Breda en Roosendaal gewerkt. Tijdens mijn werk studeerde ik rechten. En omdat je bij de gemeente veel met het bestuursrecht werkt, ben ik daar ook in afgestudeerd. In 2013 heb ik de overstap gemaakt naar de advocatuur. Ik wilde mij verder ontwikkelen, meer uitdaging. Ik vind het mooi om te procederen en burgers en bedrijven als een kompas rond te leiden in het bestuursrecht.”

Windenergie

“Bij mijn vorige kantoor heb ik mij gespecialiseerd in het omgevingsrecht. Ik houd mij bezig met milieu en natuur, allerlei vergunningen, bouwen, bestemmingsplannen en handhavingskwesties, maar in het bijzonder met windenergie. Mijn oude kantoor was gevestigd op Goeree-Overflakkee en dat is een windrijk gebied. Binnen dit specialisme voer ik nog steeds veel procedures, waaronder planschadeprocedures over windturbines. Dat doe ik vooral voor particulieren, maar ook voor bedrijven en soms voor overheden.”

Ambitie

“Het bevalt heel erg goed bij AK. De sfeer hier op kantoor is goed. Ik heb een deel van mijn praktijk meegenomen en zet deze voort bij AK. Bij AK, dat een gerenommeerd kantoor is, krijg ik de mogelijkheid mij verder te ontwikkelen en mijn praktijk verder op te bouwen. Het specialisme windenergie was er nog niet, dus ik vind het fijn dat ik daarmee iets kan toevoegen. Ik zie genoeg groeimogelijkheden voor de toekomst en ben blij dat dat bij AK kan.

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.