Interview met Wouter en Laurien van zorgverzekeraar ONVZ, over de samenwerking met AK

05 jul 2021 Algemeen Asselbergs & Klinkhamer

Wouter Veldhuizen is als teamleider onder meer verantwoordelijk voor het Team Verhaalszaken van ONVZ, het team waar Laurien Plomp als Specialist Verhaalszaken werkzaam is. Dit team werkt al ruim 25 jaar nauw samen met de sectie Letselschade van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten.

Team Verhaalszaken

“Ik heb het team ruim anderhalf jaar geleden onder mijn hoede gekregen. Wij houden ons bezig met de zogenaamde verhaals- of regreszaken. Dit zijn zaken waarbij iemand anders aansprakelijk is voor het letsel van onze verzekerden”, steekt Wouter van wal. “De zorgkosten van deze verzekerden proberen we op de aansprakelijke partij of zijn of haar aansprakelijkheidsverzekeraar te verhalen.”

“Suzanne van Reedt Dortland is ons eerste aanspreekpunt, maar we werken samen met de hele sectie Letselschade”, vervolgt Laurien. “We benaderen ze voor advies en bijstand in onze eigen zaken, maar verzekerden met een aanvullende verzekering kunnen ook gebruik maken van de zogenaamde verhaalsbijstand-service van ONVZ. Daarbij kunnen verzekerden zonder rechtsbijstandsverzekering op kosten van ONVZ, tot 12.500 euro, gebruik maken van de diensten van een advocaat van A&K. Bijvoorbeeld om hun eigen risico of eigen bijdrage, misgelopen inkomsten of smartengeld vergoed te krijgen. Voor verzekerden is het altijd een grote stap om een advocaat in te schakelen. Op deze manier helpen we hen daarbij. En tot dusver heb ik over de bijstand van A&K alleen maar positieve feedback gekregen van onze verzekerden.”

Meer samenwerking

Maar de samenwerking gaat verder. De letselschadespecialisten van A&K verzorgen ook regelmatig een masterclass zorgverzekeraars en (nu online) intervisiebijeenkomsten, zodat de kennis van het team van Wouter en Laurien up-to-date blijft. Wouter: “Bij die intervisiebijeenkomsten mogen de deelnemers zelf casuïstiek inbrengen, dat is heel leerzaam.”

Daarnaast loopt Jay Veldhoen, Specialist Verhaalszaken én rechtenstudent, op dit moment stage bij Asselbergs & Klinkhamer. Wouter: “Jay wil na zijn studie graag de advocatuur in en had Suzanne gevraagd of hij niet eens bij A&K binnen mocht kijken. Suzanne reageerde daar heel enthousiast op. Dat heeft ertoe geleid dat Jay op 1 juni aan een stage is begonnen.”

Typisch Asselbergs & Klinkhamer

Op de vraag wat nu typisch A&K is, antwoordt Laurien: “De adviezen van Suzanne en haar collega’s zijn altijd erg uitgebreid en superduidelijk. Zowel voor onszelf als voor onze verzekerden is dat erg prettig. Daarnaast zijn de advocaten telefonisch goed bereikbaar, reageren ze heel snel en is de sfeer informeel. En ik hoor vaak van onze verzekerden dat ze de advocaten van A&K zo betrokken vinden.”

“Onze kernwaarden passen goed bij elkaar. Wat ik daarnaast als teamleider heel fijn vind is dat we regelmatig de samenwerking evalueren en A&K ook met ons meedenkt”, vult Wouter aan. “Zo maken ze bijvoorbeeld geen onnodige kosten, omdat ze bij elke zaak van tevoren een haalbaarheidsanalyse maken. Bovendien schakelen ze met onze compliance afdeling en denken ze mee over polisvoorwaarden van de verhaalsbijstand-service en de inhoud van onze aansprakelijkheidsbrieven. Die extra service is heel prettig.”

Over de blogger
Asselbergs & Klinkhamer

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van Asselbergs & Klinkhamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.