AK lanceert website voor juridische documenten

06 feb 2018 Algemeen AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
Bent u al bekend met de term legal tech? Dit is een verzamelterm voor innovatie in de juridische sector. Helaas gaat innovatie in onze sector nog niet snel genoeg. Misschien ook niet zo gek in een branche waar risicomijding en wetten en regels aan de orde van de dag zijn. Toch mogen we niet klagen. Dat er een term voor innovatie in de sector in het leven is geroepen, betekent dat er ook wordt ingezet op innovatie in de sector. AK Advocaten omarmt deze ontwikkeling en draagt daar graag aan bij. Daarom lanceren wij AKdoc: een website voor het genereren van juridische documenten.

Online juridische documenten genereren

AKdoc is de website om juridische documenten te genereren. Dit gaat verder dan het bieden van een voorbeeld aanmaning die u ter inspiratie van uw contract kunt gebruiken. Onze juristen hebben het grootste deel van het juridisch contract al voor u opgesteld. In onze documentengenerator hoeft u enkel nog de ontbrekende gegevens in te vullen. Dit gaat vooral om contactgegevens en betaalgegevens. Vervolgens wordt er een persoonlijk juridisch document voor u gegenereerd dat u direct kunt downloaden en verzenden. We maken het u zo makkelijk mogelijk.

Van maatpak naar confectie

Voorheen stelden onze juristen dit soort juridische documenten allemaal specifiek voor hun cliënten op, net als een maatpak. Dit terwijl we regelmatig vergelijkbare juridische documenten op moeten stellen. Legal tech biedt ons de mogelijkheid om voor dit soort standaardcontracten meer confectie aan te bieden. Dit scheelt niet alleen tijd, maar uiteraard ook geld. AKdoc is namelijk gratis door iedereen te gebruiken.

Legal tech in Nederland

Legal tech staat in ons land nog in de kinderschoenen. Toch is AK Advocaten niet het enige advocatenkantoor met een website waar bezoekers zelf juridische documenten kunnen genereren. Er zijn een aantal initiatieven en advocatenkantoren waar standaardcontracten gedownload en ingevuld kunnen worden. Desalniettemin behoren we in Nederland tot een van de pioniers op het gebied van legal tech.

Van start met huurrecht

Op dit moment zijn op AKdoc de juridische documenten op het gebied van huurrecht te genereren. Een aanmaning, sommatie en indeplaatsstelling op basis van ROZ-contract kunt u voortaan kosteloos via deze website opstellen. Wij zijn hiermee begonnen, omdat ROZ-overeenkomsten veel gebruikt worden in de vastgoedsector. Op deze manier kunnen wij dus gelijk een grote groep cliënten veel tijd en geld laten besparen. De documentengenerator zal steeds verder worden uitgebreid, zodat u uiteindelijk standaardcontracten voor ieder rechtsgebied kunt genereren. Houd onze website en social media kanalen daarom goed in de gaten voor nieuws hierover.

Vragen en advies

Uiteraard staan wij onze cliënten nog altijd graag bij met het beantwoorden van vragen en het geven van advies. Voor meer specifieke vragen, gaan wij graag persoonlijk voor u aan de slag. Uiteraard staan wij ook klaar voor degenen die tijdens het genereren van zijn documentatie op AKdoc tegen zaken aanloopt. Neemt u ook dan gerust contact met ons op voor vragen en advies! Wij zijn benieuwd wat u van deze en andere ontwikkelingen op het gebied van legal tech vindt. Laat het ons weten in een reactie onder dit blog! Fotocredits: Jacob Lund / Fotolia

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.