Interview – Achter de toga: wie is Mark?

19 mei 2022 Letselschaderecht Mark van der Bijl

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Hij is een Fries die in Groningen ging studeren. En als letselschadeadvocaat aan het werk ging bij een kantoor in Etten-Leur. Terwijl zijn vrienden dachten ‘de advocatuur, dat is toch niets voor Mark?’. Toch wel. Want hij heeft het ontzettend naar zijn zin bij AK. En in Brabant. Zo deed hij onlangs mee aan een heuse wedstrijd eiergooien. Wie schuilt er achter de toga van Mark van der Bijl?

Ik wil meer weten over letselschaderecht

Een Fries die in Groningen studeerde en in Etten-Leur ging werken, hoe kwam dat zo?

“Tijdens mijn master privaatrecht in Groningen ben ik, toen ik alleen nog mijn scriptie moest schrijven, naar Breda verhuisd. Mijn vriendin komt uit Brabant. Omdat we genoeg hadden van het heen en weer reizen, kozen we ervoor om in Breda samen te gaan wonen. Tijdens het schrijven van mijn scriptie wilde ik ook graag nog stage lopen, het liefst in de letselschadepraktijk. In mijn Groningse tijd had ik ook al bij een letselschadekantoor gewerkt. Dat beviel goed, dus ben ik doelbewust op zoek gegaan naar een kantoor dat gespecialiseerd is in letselschade. Zo kwam ik bij AK terecht. Dat was in 2019. Eerst voor een stage, daarna als werkstudent. En na mijn afstuderen ben ik hier in dienst getreden. Sinds februari 2020 ben ik advocaat.”

Mark van der bijl

Waarom spreekt de letselschadepraktijk jou zo aan?

“Ik ben een echt mensenmens. In mijn vrije tijd ben ik het liefst zo veel mogelijk onder de mensen. Dat sociale aspect komt ook in de letselschadepraktijk terug. Ik vind het heel erg mooi dat slachtoffers die iets ernstigs is overkomen bij mij terecht kunnen voor hulp. Dat ik ze op hun gemak kan stellen en ze hun verhaal bij mij kwijt kunnen, om daarna samen een plan van aanpak te maken. Ook vind ik het fijn om met mijn werk een bijdrage te leveren aan hun herstel. Bij sommige slachtoffers is volledig herstel helaas niet mogelijk, maar dan doen we er alles aan om te zorgen dat ze financieel voldoende worden gecompenseerd. Zo voorkomen we dat ze twee keer slachtoffer worden.”

''In mijn vrije tijd ben ik het liefst zo veel mogelijk onder de mensen. Dat sociale aspect komt ook in de letselschadepraktijk terug.''

Wist je altijd al dat je de advocatuur in wilde?

“Nee, dat besef kwam eigenlijk pas tijdens mijn studie. Gelet op mijn persoonlijkheid lag het misschien ook niet direct voor de hand. De advocatuur is natuurlijk een serieus en zakelijk beroep, waar je soms echt op je strepen moet staan. Terwijl ik privé altijd overal voor in ben, graag de gezelligheid opzoek en overal de positieve kanten van inzie. Toen ik tegen mijn vrienden zei dat ik de advocatuur in wilde konden zij het dan ook niet zo goed geloven. Maar ik heb beide kanten in mij.”

Wat doe je naast je werk?

“Ik heb het grootste gedeelte van mijn leven gevoetbald. Vlak nadat ik naar Breda verhuisde brak de coronapandemie uit. Aangezien voetballen toen even niet mogelijk was, ben ik zoals menig oud-voetballer overgestapt op padel. Dat doe ik nu iedere week, maar inmiddels voetbal ik ook weer. En ik bootcamp twee keer per week. Verder ben ik ook actief in het bestuur van de Jonge Balie. De tijd die ik dan nog overhoud breng ik het liefst door met familie en vrienden. Ik ga nog zeker iedere maand naar Friesland of Groningen. Maar ik doe ook mijn best om in Brabant te integreren. Zo ging er met carnaval echt een wereld voor mij open. En dit jaar heb ik op tweede Paasdag meegedaan aan het jaarlijkse Kampioenschap Eierwerpen in Breda. Een wedstrijd waarbij je over een afstand van minimaal 10 meter een ei moet overgooien. Ieder team bestaat uit een gooier, een vanger en een coach. Komt het ei niet heel over, dan krijg je een ‘herkansing’, waarbij de coach een ei moet wegkoppen. Hoe verder je in de wedstrijd komt, hoe verder je moet gooien. Mijn team is uiteindelijk derde geworden.”

mark van der bijl

Ik ga contact opnemen

Over de blogger
Mark van der Bijl

Mark is gespecialiseerd in het letselschaderecht en staat slachtoffers van verkeersongevallen, sport- en spelsituaties, arbeidsongevallen, medische fouten en geweldsmisdrijven bij. Mark werkt voornamelijk voor slachtoffers.

Meer artikelen van Mark van der Bijl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.