AK Advocaten gaat met de trap!

18 mei 2018 Algemeen AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
Werknemers zijn minder vaak ziek en zijn beter gemotiveerd als ze lichamelijk actief zijn. Toch blijkt uit onderzoeken dat de Nederlandse werknemer te weinig lichaamsbeweging heeft. De gevolgen hiervan kunnen fors zijn. Wat te denken van stress gerelateerde klachten, RSI en oplopend ziekteverzuim? Het is absoluut niet leuk voor de persoon om wie het gaat, maar ook de werkgever wordt niet vrolijk van zieke werknemers. Kortom: zo’n situatie moet voorkomen worden!

Bewustwording

Omdat wij ons als kantoor bewust zijn van deze risico’s proberen we elkaar te motiveren om voldoende te bewegen. Regelmatig gaan collega’s met elkaar een sportieve uitdaging aan. Zo heeft een aantal werknemers vorig jaar deelgenomen aan de Bergse barrier Run in Bergen op Zoom en hebben we ons in maart 2018 twee dagen ingezet voor het Oranje Fonds: één dag in Etten-Leur en één dag in Breda. Ook hebben we deelgenomen aan de Hollandse 100 in Heerenveen. Ontzettend leuke en actieve evenementen om aan deel te nemen!

Wij hebben onszelf uitgedaagd!

De maand april stond bij ons in het teken van de lift-challenge. Deze challenge hield in dat gedurende de maand april de lift niet gebruikt mocht worden. Voor een aantal van ons een hele uitdaging, omdat ons kantoor drie verdiepingen telt en je dus zes trappen op moet om op je werkplek te komen. Uiteraard mocht je in bepaalde situaties wel gebruik maken van de lift. Naarmate de maand vorderde (h)erkende veel van ons dat het gebruik van de lift eigenlijk een gewoonte was en niet een noodzaak. Wat is gestart als een ludieke actie heeft geresulteerd in het afleren van een gewoonte. Wat ons betreft een mooi resultaat!

Roparun

Van degenen die toch met de lift gingen, werd verwacht dat zij elke keer dat zij ‘de fout in gingen’ een kleine donatie deden voor de Stichting Roparun. Dat botst natuurlijk! Aan de ene kant wil je zo min mogelijk met de lift gaan, aan de andere kant wil je je ook inzetten voor een goed doel. Daar hebben wij aan gedacht. Voor elke persoon die de lift helemaal niet heeft gebruikt, is vanuit kantoor een mooi bedrag gedoneerd. Uiteindelijk doneren we als kantoor een mooi bedrag van ruim € 300,00 en heeft een aantal van ons een gewoonte afgeleerd! Fotocredits: nd3000 / Adobe Stock

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.