Omgevingswet in werking op 1 januari 2024

14 mrt 2023 Omgevingsrecht Renata Königel

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Dinsdag 14 maart 2023 stemde de Eerste Kamer in met het inwerkingtreden van de Omgevingswet (Ow) per 1 januari 2024. Met dit besluit zal ook de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) worden ingevoerd. Er hebben 41 Kamerleden en 29 tegen de inwerkingtreding op deze datum gestemd. Na vele malen te zijn uitgesteld is er nu dan eindelijk duidelijkheid. U kunt hier het nieuwsbericht van de Eerste Kamer lezen.

Ik wil meer weten over de omgevingswet

De Ow bundelt 26 verschillende omgevingsrechtelijke wetten, waaronder de Wet ruimtelijke ordening, Wet milieubeheer en Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De Ow leidt tot zeer grote wijzigingen in het omgevingsrecht en bouwrecht.

AK advocaten is al uitgebreid op de hoogte van de Ow, de Wkb en de bijbehorende wijzigingen. Meer informatie is te vinden in onze blogseries over de Ow en onze pagina over bouwrecht.

Vragen? Neem contact op met Renata Königel.

Ik ga contact opnemen!

Over de blogger
Renata Konigel

Renata heeft jarenlang als jurist bij verschillende Brabantse gemeenten gewerkt. Hierdoor heeft zij veel kennis van de gemeentelijke organisatie en regels. In 2013 heeft Renata de overstap naar de advocatuur gemaakt.

Meer artikelen van Renata Konigel
Renata Königel-de Pijper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.