News alert: het aantal faillissementen afgelopen maand weer fors omhoog!

11 apr 2022 Ondernemingsrecht Erik van Loon

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Voor de tweede maand op rij is het aantal faillissementen weer fors gestegen. Waar er in januari nog sprake was van een daling, zien we in februari een stijging van 17% en in maart zelfs een stijging van 22% ten opzichte van dezelfde maanden in 2021.

Veel ondernemingen staan onder druk door de toenemende kosten. Niet alleen rijzen energiekosten de pan uit, maar daarnaast zijn grondstoffen ontzettend duur, staat de containerprijs op een all time high en is de inflatie torenhoog. Daar komt nog eens bij dat per 31 maart 2022 het automatische belastinguitstel wegens corona is stopgezet. Vanaf 1 oktober 2022 dienen ondernemers bovendien te starten met het terugbetalen van de opgebouwde belastingschuld. Het ziet ernaar uit dat veel ondernemingen deze druk niet aankunnen en afstevenen op een faillissement.

AK helpt bij herstructureren onderneming

In bepaalde gevallen kan een herstructurering worden ingezet om het faillissement af te wenden. Is jouw onderneming onverhoopt financieel slachtoffer geworden van de corona pandemie of verkeert het bedrijf om andere redenen in zwaar weer? De specialisten van de sectie ondernemingsrecht helpen je graag met het herstructureren van de onderneming, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de WHOA. Meer weten? Bel direct met Erik van Loon!

Neem direct contact op met Erik

verbod energie-onzuinige kantoren

''In bepaalde gevallen kan een herstructurering worden ingezet om het faillissement af te wenden.''

Zakendoen met bedrijven in zwaar weer

Wil je meer weten over hoe je als onderneming juist om moet gaan met andere bedrijven die in zwaar weer verkeren? Erik van Loon schreef hierover eerder al een interessante blogreeks.

Naar de blogreeks

Over de blogger
Erik van Loon

Binnen het ondernemingsrecht heeft Erik twee duidelijke specialisaties: het faillissementsrecht en het rechtspersonen- & vennootschapsrecht. Het zijn voornamelijk ondernemers die vertrouwen op deze specialistische kennis van Erik.

Meer artikelen van Erik van Loon
Erik van Loon Ondernemingsrecht advocaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.