I – Blogserie Déjà vu Interiors en haar openstaande facturen: een introductie

25 aug 2022 Ondernemingsrecht Yannick Willems

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

In de aankomende 7 blogs zal ik aan de hand van een fictieve casus ingaan op het incassotraject van AK Advocaten. Te beginnen met dit korte introductieblog.

Ik wil meer weten over het incassotraject

Introductie van de verhaallijn

In deze fictieve casus volgen we Julia en Daan. Zij zijn beiden eigenaar van een goed lopende onderneming genaamd ‘Déjà vu Interiors’. Binnen Déjà vu Interiors houdt Julia zich bezig met het ontwerpen van interieurs en Daan met de bouw daarvan.

Via via komen James en Sophie in aanraking met Déjà vu Interiors. James en Sophie hebben namelijk vele goede verhalen gehoord over Déjà vu Interiors en willen hun stadsloft maar wat graag professioneel door Julia laten inrichten. Omdat de stadsloft van James en Sophie op zijn zachtst gezegd nogal wat ruimtelijke uitdagingen kent, verwachten zij ook dat er maatwerk vereist is. Met andere woorden: ook Daan zal aan de slag moeten.

Na diverse afspraken tussen de vier, volgen de krabbels onder de overeenkomst en wordt gestart met de werkzaamheden. Geheel volgens planning (en volledig naar de wensen) van James en Sophie wordt het nieuwe interieur, onder het genot van een glas champagne, feestelijk opgeleverd.

James en Sophie betalen niet

Op de gedane aanbetaling na, laten James en Sophie de door Déjà vu Interiors verstuurde facturen echter onbetaald. Steeds als Daan contact met Sophie opneemt, geeft Sophie aan op korte termijn te zullen betalen, maar iedere betaling blijft vervolgens uit. Na de zoveelste loze belofte, voegen Daan en Julia de daad bij het woord, en geven zij de incasso uit handen aan hun advocaat.

incassotraject ak

''Op het moment dat facturen onbetaald blijven, komen de specialisten van AK Advocaten graag voor u in actie.''

Vervolg?

Bent u benieuwd welke stappen de advocaat van Daan en Julia gaat zetten? Dat zult u lezen in het volgende blog.

Wilt u direct meer weten over het incassotraject van AK of heeft u andere vragen met betrekking tot ondernemingsrecht? Neem direct contact op. Wij helpen u graag!

Lees het volgende blog

Over de blogger
Yannick Willems

Yannick is gespecialiseerd in het vastgoed- en ondernemingsrecht. Hij heeft ervaring met het opzetten van samenwerkingen en ondernemingen, maar houdt zich ook bezig met conflicten binnen ondernemingen.

Meer artikelen van Yannick Willems

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.