II – Blogserie Déjà vu Interiors en haar openstaande facturen: enkele vervolgstappen

25 aug 2022 Ondernemingsrecht Yannick Willems

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Zoals in deel I van deze serie al bleek, lieten James en Sophie de facturen van Daan en Julia onbetaald en hebben zij de incasso van deze facturen aan hun advocaat uit handen gegeven.

Ik wil meer weten over het incassotraject

Eerste brief: 14 dagen termijn

Kort nadat Daan en Julia hun vordering uit handen hebben gegeven, ontvangen zij een afschrift van de door hun advocaat gestuurde sommatiebrief aan het adres van Sophie en James, in hun mailbox. Bij bestudering van deze brief ziet Daan, dat Sophie en James binnen 14 dagen dienen te betalen en als zij daartoe niet overgaan, dat het openstaande factuurbedrag wordt verhoogd met allerlei kosten.

Daan vindt eigenlijk dat Sophie en James niet nogmaals 14 dagen de gelegenheid moeten krijgen om zorg te dragen voor betaling. Zij hebben wat hen betreft al voldoende gelegenheid gehad om te betalen. De reden waarom hun advocaat James en Sophie nogmaals een termijn geeft van 14 dagen heeft er mee te maken dat Sophie en James consumenten zijn. Daan en Julia kunnen pas aanspraak maken op de extra kosten als deze bij Sophie en James kenbaar zijn.

James krijgt een telefoontje en er volgt een tweede brief

Niet geheel onverwacht blijft het van de zijde van Sophie en James stil. Kort voor het verstrijken van de 14 dagen termijn neemt de advocaat van Déjà vu Interiors daarom telefonisch contact op met Sophie en James waarin hij nogmaals vraagt om betaling. Tijdens dit gesprek wordt door James aangegeven dat hij nog diezelfde dag zal betalen. Een daadwerkelijke betaling wordt door hem niet verricht. Zodoende volgt een tweede sommatiebrief, waarin naast het openstaande factuurbedrag ook betaling van de buitengerechtelijke incassokosten en de wettelijke rente wordt gevorderd. Daarvoor was wel vereist dat deze door de advocaat van Daan en Julia kenbaar was gemaakt. Dit keer wordt Sophie en James een termijn van 7 dagen gegeven.

incassotraject ak

''Op het moment dat facturen onbetaald blijven, komen de specialisten van AK Advocaten graag voor u in actie.''

Sophie wil graag een betalingsregeling treffen

Nog voor het verstrijken van deze 7 dagen neemt Sophie enigszins geëmotioneerd contact op met de advocaat van Déjà vu Interiors. Zij heeft recentelijk haar baan verloren, als gevolg waarvan zij de openstaande facturen van Déjà vu Interiors niet ineens kan voldoen. Sophie is echter samen met James bereid om een betalingsregeling te treffen, zodat een gerechtelijke procedure voorlopig van de baan is.

Vervolg?

Gaan Daan en Julia een betalingsregeling treffen? U leest het in het derde blog van deze serie.

Wilt u direct meer weten over het incassotraject van AK of heeft u andere vragen met betrekking tot ondernemingsrecht? Neem direct contact op. Wij helpen u graag!

Lees het volgende blog

Over de blogger
Yannick Willems

Yannick is gespecialiseerd in het vastgoed- en ondernemingsrecht. Hij heeft ervaring met het opzetten van samenwerkingen en ondernemingen, maar houdt zich ook bezig met conflicten binnen ondernemingen.

Meer artikelen van Yannick Willems

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.