Overleg, mediation of procedure

Voor de één is mediation de juiste keuze, voor de ander een eigen advocaat. Daarbij kunnen wij niet vaak genoeg benadrukken dat naar een advocaat gaan niet betekent dat je ook kiest voor een gevecht! Scheidingen en andere familierechtelijke zaken onder begeleiding van gespecialiseerde familierechtadvocaten worden gelukkig in de meeste gevallen in overleg en dus zonder tussenkomst van een rechter geregeld.

Advocaat of mediator; wat past bij mij?

Mediation is meestal de minst kostbare en snelste manier om een echtscheiding of ander geschil te regelen. Ook als de communicatie moeizaam verloopt kan dit nog steeds een goede keuze zijn. Toch is mediation zeker niet voor iedereen geschikt.

Het grote verschil tussen een mediator en advocaat zit hem in het feit dat een mediator informeert en een advocaat informeert én adviseert. Indien er sprake is van een groot verschil in kennis, emoties of macht, dan is mediation vaak niet de beste manier om een scheiding of ander geschil te regelen. Ook wanneer er sprake is van psychische problematiek is mediation minder geschikt. In die situaties is het verstandiger om ieder een eigen advocaat te nemen en af te spreken om te proberen om zonder tussenkomst van een rechter tot afspraken te komen.  Het is immers erg belangrijk dat ieder goed voorgelicht is en weloverwogen keuzes kan maken.

Ook als wij optreden als advocaat, streven wij er steeds naar om in overleg met de andere partij tot een passende regeling te komen. Als overleg niet mogelijk is of niet het gewenste resultaat geeft, ligt een gerechtelijke procedure voor de hand. Door onze ervaring en specialisatie, kunnen wij jouw argumenten en belangen haarscherp naar voren brengen bij de rechter. Tijdens de procedure blijven wij luisteren naar jouw wensen en oog houden voor jouw belangen.

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan